Nyt Job

Jespers job giver ikke bonus på Tinder

24-05-2022
3 min.
Efter et par år uden for politik er Jesper Svarer vendt tilbage til Christiansborg og Dansk Folkeparti. Privatfoto

Et job i Dansk Folkeparti er ikke en ubetinget fordel i datinglivet. Det har dog ikke bremset Jesper Svarer i at blive politisk assistent for partiets formand, Morten Messerschmidt.

Jesper Svarer var på et tidspunkt på blind date. Det gik godt, så han og daten aftalte at mødes igen. Inden de nåede så langt, tikkede der en lang besked ind på hans telefon.

”Hun havde tjekket mig ud og fundet ud af, at jeg arbejdede for Dansk Folkeparti. Det kunne hun slet ikke se sig selv i, så hun ville ikke ses alligevel. Men fred være med det.”

Det er ikke eneste gang, han har oplevet, at en date bliver afbrudt pga. hans job. De første fem år efter statskundskabsstudiet arbejdede han nemlig som presserådgiver i Dansk Folkeparti (DF). Efter to års pause fra partiet er han nu tilbage som politisk assistent for partiformand Morten Messerschmidt.

Jesper Svarer oplever ofte, at folk har forbehold, når han fortæller om sit arbejde.

”Så har de en masse holdninger til det, fordi det er Morten og DF. Der er stadig en perception af, at Dansk Folkeparti er racistisk. Nu bor jeg også i København, så den perception er jo nok endnu højere herovre.”

Jeg kan godt lide tanken om, at mange har dømt os ude

Jesper Svarer
Smukkest i modvind

Han synes, det er ærgerligt, at han i nogle sammenhænge bliver set lidt skævt til, fordi han arbejder i partiet. Særligt når mange af DF’s holdninger ifølge ham er blevet mere mainstream og en del af andre partiers politik. Han fornemmer dog, at det, at han nu arbejder direkte for Morten Messerschmidt, kan være en formildende omstændighed. Særligt i hans egen generation og blandt dem, der er lidt yngre, mærker han en større respekt.

”Mange har et andet syn på Morten end det mere klassiske med rødternede duge og hvad der ellers tænkes om DF.”

Kort efter Morten Messerschmidt blev valgt som ny partiformand, blev han og Jesper Svarer enige om, at det var på tide for Jesper at komme tilbage til Christiansborg. Hans arbejde som politisk assistent går ud på at få Messerschmidts hverdag til at glide. Fx ved at skrive taler, kommunikere på de sociale medier og lave spørgsmål til ministrene.

Da Jesper Svarer første gange fik job i DF for syv år siden, havde partiet 37 medlemmer i Folketinget. I dag har partiet 10 og et dramatisk formandsskifte bag sig. Det bekymrer ham ikke.

”Dannebrog er jo smukkest i modvind. Jeg kan godt lide tanken om, at mange har dømt os ude. Det er motiverende for mig, og jeg er ikke i tvivl om, at Morten kan løfte opgaven.”

I hverdagen arbejder Jesper Svarer tæt sammen med partiformand Morten Messerschmidt om både politiske opgaver og kommunikation.
I hverdagen arbejder Jesper Svarer tæt sammen med partiformand Morten Messerschmidt om både politiske opgaver og kommunikation.
Hjemme igen

Da Jesper Svarer i sin tid søgte væk fra Christiansborg, var det, fordi han havde lyst til at prøve noget andet. Han savnede dog hurtigt tempoet og miljøet derinde.

”Ikke noget ondt ord om mine tidligere jobs, men jeg savnede at arbejde med de helt store linjer, da jeg var væk fra Borgen.”Nu er han ”hjemme igen” og sætter pris på at arbejde tæt sammen med Morten Messerschmidt, som han beskriver som et af de mest begavede mennesker, han nogensinde har mødt.

”Den snurrer hurtigt på ham. Jeg har ikke mødt nogen, der er så idérig som ham, men det stiller også krav til, at vi får prioriteret i idéerne. Det er et fantastisk privilegium, for jeg har også kendt politikere, hvor iderigdommen var noget mere begrænset.”

Jesper Svarer er stadig aktiv på datingmarkedet og er ikke så forsigtig med at fortælle, hvor han arbejder, som han var tidligere. Han er dog ikke i tvivl om, at hvis han lavede to Tinder-profiler, og i den ene skrev, at han arbejder i DF, og i den anden, at han laver noget ”mere politisk korrekt”, så ville han få mest succes med den sidstnævnte.

Men ville du være interesseret i de matches, der kom ud af den falske profil?

”Det ville jeg jo nok ikke. De ville være spild af tid.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.