Sommerserie: Store spring

Sarah kæmpede med dårlig samvittighed over at droppe ud

20-07-2021
3 min.
Sarah Coster har tre nye studier i kikkerten, men er stadig i tvivl om, hvad hun vil prioritere højest. Foto: Mads Teglers

Sidste sommer kom 22-årige Sarah Coster ind på et eftertragtet studie. Nu har hun forladt det efter lange, svære overvejelser.

Det er svært at starte på et nyt studie med corona-restriktioner. Og endnu sværere, når nogle af fagene er komplekse og ligger langt fra, hvad man tidligere har prøvet.

Det har 22-årige Sarah Coster måttet sande. Så i forsommeren droppede hun ud af Business Administration & Digital Management på Copenhagen Business School (CBS). En beslutning, der spøgte allerede i starten af studiet.

”Tidligt på 1. semester kunne jeg se, at det nok ikke lige var mig. Jeg var ikke klar over, at der var så meget programmering på studiet. Noget, som jeg syntes, var virkelig svært – især da jeg ikke kendte til det i forvejen. Resten af fagene kunne jeg heller ikke rigtig se, hvad jeg skulle bruge til,” siger Sarah Coster.

I vinter flirtede hun ret kraftigt med tanken om at sadle om. Hun var blevet optaget på multimediedesign på KEA, men sprang fra i sidste øjeblik, da hun ville give CBS en sidste chance.

Det satte dog nogle tunge overvejelser i spil – bl.a. fordi hun havde det skidt med at give afkald på en eftertragtet studieplads. Samtaler med familie og venner hjalp med at bearbejde det mulige nederlag ved at starte forfra.

”Det var svært at komme ind på Business Administration & Digital Management, så jeg kæmpede med dårlig samvittighed over potentielt set at gå fra en universitetsuddannelse til en erhvervsakademiuddannelse. Et skifte, som måske ville kunne få en indvirkning på mine fremtidsplaner om eventuelt at læse en kandidat,” forklarer hun.

Foto: Mads Teglers
Hjælp!

Sarah Coster nåede til 2. semester på uddannelsen. Her afsluttede hun eksamen i mikroøkonomi, skrev eksamensopgave i marketing sammen med studiegruppen, men forsvarede den ikke mundtligt og valgte så at blanke den sidste programmeringseksamen.

Hun understreger, at corona-pandemien ikke var en altafgørende faktor for hendes valg om at droppe ud, men at den selvfølgelig har spillet lidt ind. Sarah Coster og hendes medstuderende blev nemlig sendt hjem efter godt og vel to måneder, så der har været en del hjemmeundervisning. Lige præcis til de svære programmeringsfag ville fysisk hjælp have været rart.

Den megen programmering på uddannelsen kom bag på Sarah Coster. Hun havde ikke været til åbent hus-arrangementet, men læst en del om studiet på CBS’ hjemmeside.

”I bagklogskabens lys skulle jeg nok have været til åbent hus. Uddannelsen virkede rigtig spændende, og jeg vidste overordnet set, hvad den ville handle om – dog ikke specifikt for alle fag. Da jeg skrev min kvote-2 ansøgning, havde min veninde og jeg også lidt svært ved at gennemskue kravene, da fagplanen ikke var helt på plads,” forklarer hun.

Mere afklaret

Sarah Coster har valgt at søge ind på tre uddannelser med studiestart i sommeren 2021. Der er tale om designteknologi på KEA, multimediedesign på KEA samt HA (kom.) på CBS.

Hun har endnu ikke besluttet sig for, hvordan hun prioriterer studierne.

”I starten var jeg mest på multimediedesign, men der skulle vist også være en del programmering – godt nok en lidt anden form – men jeg har nok fundet ud af, at programmering ikke er mig. Designteknologi virker spændende. Omvendt vil jeg kunne få merit for nogle af mine fag på CBS ved at tage HA (kom.), og jeg kan også godt lide studiemiljøet på universitetet. Jeg må finde ud af, hvad jeg vil sige ja til, når svaret på ansøgningerne kommer 28. juli,” siger hun.

Sarah Coster fortryder slet ikke sin beslutning om at starte på Business Administration & Digital Management. Hun har fået nogle gode bekendtskaber og er blevet klogere på livet.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.