Anbefalinger

”Når man kender Borgen indefra, er bogen skræmmende genkendelig”

19-04-2021
1 min.
Pernille Blach Hansen er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. PR-foto

Regionsdirektør og eks-politiker Pernille Blach Hansen anbefaler bl.a. en roman om at være på Christiansborg – og en tur ned i en bunker.

Pernille Blach Hansen er regionsdirektør i Region Midtjylland. Hun har tidligere arbejdet i bl.a. Grundfos og Lego Group, og inden da sad hun i Folketinget for Socialdemokratiet fra 1998 til 2007.

Netop tiden på Christiansborg spiller en rolle i hendes første anbefaling.

 

Hvad læser du for tiden?

”Normalt læser jeg kun en bog én gang, men for en gangs skyld har jeg læst en bog, jeg er nødt til at læse igen. Det er romanenEn fremmed i mit spejl’ af Sandy Brinck. Den handler om folketingsmedlem Lotte Jensen, der får stjålet sin identitet, og hendes personlige rejse gennem krisen. Når man kender ’Borgen’ indefra, er den skræmmende genkendelig.”

Er du blevet opslugt af et emne på det seneste?

”I øjeblikket er der to faglige emner, jeg særligt interesserer mig for. Det ene er naturligt nok Covid-19-håndteringen, hvor jeg med stor interesse har fulgt den uvildige ekspertgruppes udredning af håndteringen af nedlukningen af Danmark. Det andet er AI, hvor jeg er i gang med et online-kursus for at få en dybere forståelse af emnet.”

PR-foto: Mike Bink/Tirpitz

Hvilke kulturelle perler burde alle kaste sig over?

”Alle burde tage en tur til Tirpitz ved Blåvand. Det hele er imponerende – den gamle kanonbunker, bygningens arkitektur og formidlingen af udstillingerne. Og for at gøre det til en helt perfekt dag, så bør man medbringe vandresko og kikkert og tage på naturtur ved Filsø, hvor man kan se en af de største naturgenopretninger i nyere tid i Danmark.” 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.