Brevkasse

Hvordan får jeg mit første chefjob?

23-03-2021
2 min.

"Uden konkret cheferfaring på cv'et oplever jeg dog, at det nærmest er umuligt at få hul igennem til stillinger med ledelse i. Hvordan får jeg mit første 'rigtige' chefjob, uden at der står chef på mit cv i forvejen?"

Jeg er konsulent i et af de store konsulenthuse. Ingen af mine job hidtil har været med cheftitel. Men nu vil jeg gerne den vej. Uden konkret cheferfaring på cv'et oplever jeg dog, at det nærmest er umuligt at få hul igennem til de stillinger med ledelse i, der er at søge for mig. Hvordan får jeg mit første 'rigtige' chefjob, uden at der står chef på mit cv i forvejen?

Kære chefaspirant

At der ikke står cheftitel på dit cv endnu, er ikke det samme, som at du ikke har cheferfaring. Dine erfaringer hidtil kan jo netop bruges i dit kommende lederjob.

mit første råd er: Dyrk de relevante erfaringer, du har, og som du vil bruge som kommende chef. En god chef er i min bog fx én, der kommunikerer præcist, er beslutningsdygtig, tager ansvar, er helhedsorienteret og har empati. Dét eller noget af det har de fleste erfaringer med og evner udi – også os uden chefjob. Reducér derfor ikke cheferfaring til en titel og en linje på cv'et. Brug det, du kan i dag. Er du fx stærkt kommunikerende og empatisk, og har du skabt resultater i din karriere med dette, så har du relevant cheferfaring.

mit andet råd er: Omsæt dine erfaringer til noget, du kan bruge i dén chefrolle, du har i kikkerten.

Mit tredje råd er i den forbindelse også, at du skal omsætte dine hidtidige erfaringer til resultater. I stedet for at fokusere på, hvilke ansvar du har haft eller har, så vær resultatorienteret, når du fortæller, hvad du kan. I kombination med dine relevante erfaringer har du dermed overbevisende input til et ansættelsesudvalg.

Når du skal overbevise andre om, at du skal lede i deres hus, så vær chef i din måde at kommunikere på. Synliggør dit chefpotentiale yderligere. Konkret gør du det ved at adressere din motivation og dine evner inden for disciplinerne: Ledelse, det strategiske, og hvordan du bidrager til det tværgående samarbejde i huset fx ved at forholde dig til din plads i en chefgruppe.

Mit fjerde råd er derfor: Vis og fortæl, at du er chef gennem et relevant (chef)fokus i dit cv, din ansøgning og til jobsamtalerne.

Mit sidste råd til dig er, at du bør stille dig selv to vigtige spørgsmål, som enhver god chef bør forholde sig til: ’Hvorfor vil du gerne være chef?’ og ’Hvordan kan du blive en god chef?’ Du vil formentlig møde disse spørgsmål i løbet af rekrutteringsprocessen.

Go’ chefjobjagt

Frederik Iuel, chefkonsulent i Djøf Karriere og Erhverv

 

PS: Husk, at alle chefer har søgt deres første chefjob på et tidspunkt – alle chefer har været dér, hvor du er nu. 

Kommentarer

Kenn

26.03.2021 kl. 07.50

Det tredje vigtige spørgsmål at stille sig selv er: hvorfor skulle nogen overhovedet have lyst til at blive ledet af dig?

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.