Studiejob

Mie nyder at ekspedere kunder: ”Det er rart med afveksling fra det akademiske liv”

09-09-2020
2 min.
Når studierne eller jobbet ikke kalder, nyder Mie Bisgaard Mikkelsen at rejse. Her er hun i New Zealand. Privatfoto

Ved siden af sine kandidatstudier på CBS arbejder Mie Bisgaard Mikkelsen i butik. Hun har det helt fint med, at arbejdet ikke er direkte studierelevant: ”Al erhvervserfaring er guld værd,” siger hun.

23-årige Mie Bisgaard Mikkelsen er netop begyndt at studere cand.merc.(sol.) på CBS. I modsætning til en del af sine medstuderende har hun ikke et studierelevant job. I seks år har hun arbejdet i Matas, og for nylig er hun blevet ansat i en af kosmetikfirmaet Rituals’ butikker.

Det passer hende rigtig godt at have butiksarbejde ved siden af studiet, og hun var glad for årene i Matas.

”Det var rart med et studiejob, som kunne fungere som afveksling fra det akademiske liv på CBS. Det lavpraktiske arbejde med at ekspedere kunder, sætte varer på hylderne og rydde op i butikken var noget, jeg satte stor pris på,” forklarer hun.

Erhvervserfaring er ikke alt

Tiden i Matas har selvfølgelig spædet godt til SU’en, men studiejobbet har også gavnet på andre fronter. Mie Bisgaard Mikkelsen føler nemlig, at hun er blevet klædt bedre på til arbejdslivet.

”Rent erfaringsmæssigt er dette job bedre end intet job overhovedet. At jeg har arbejdet seks år hos Matas, må også vise en form for loyalitet, så jeg frygter ikke, at det vil have en negativ effekt på min fremtidige karriere, at jeg ikke har haft et studierelevant job,” lyder det fra hende.

Direkte adspurgt, om hun ikke er bange for at blive sat bagerst i jobkøen – til fordel for personer med et studierelevant job – er svaret klart nej.

”Jeg ved endnu ikke, hvad jeg konkret vil arbejde med, når jeg er færdig. Min uddannelse er bred og alsidig, så jeg er overbevist om, at jeg nok skal finde et job. Jeg er af den overbevisning, at al erhvervserfaring – om det er på kontor eller i butik – er guld værd. Derudover rekrutterer arbejdsgivere heller ikke udelukkende på erfaring, men også ud fra personlighed og kemi, så jeg skal nok finde min rette hylde i fremtiden,” siger hun.

Desuden har Mie Bisgaard Mikkelsen brugt erfaringerne fra butikken i studielivet.

”Jeg har lært at arbejde i teams, og de erfaringer har jeg kunnet bruge i mit samarbejde med studiegrupper. Jeg har lært at arbejde hen imod et fælles mål, bakke hinanden op, opmuntre hinanden samt sørge for, at stemningen er god, så alle præsterer deres ypperste,” fortæller hun.

Holder mulighederne åbne

I 2019 valgte Mie Bisgaard Mikkelsen at sige op hos Matas for at fokusere fuldt ud på studierne og bachelorskrivningen, men behovet for et nyt studiejob er langsomt kommet snigende, og hun er som nævnt nu begyndt hos Rituals.Hvor længe hun bliver dér, ved hun af gode grunde ikke endnu.

”Jeg har to år tilbage på studiet, og det kan godt være, at jeg vil have et studierelevant job i fremtiden, men lige nu og her vil jeg bare arbejde hos Rituals og se det hele lidt an,” siger hun. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.