Nyt job

Martin kan det, mange arbejdsgivere drømmer om

09-01-2020
2 min.
I sit nye job analyserer Martin Nymann Jensen salgs- og kundedata: "Man kan sige, at jeg er ham, der undersøger forskellige problemer på markedet via data. Men jeg er også med til at løse problemet og i sidste ende implementere løsningen." Foto: Mads Teglers

Martin Nymann Jensen har den eftertragtede kombination af viden om data og klassiske djøf-kompetencer. Han har netop forladt en af verdens største virksomheder for at få mere ansvar.

Du er for nylig begyndt som business analyst i Miinto, der sælger modetøj på nettet. Hvad laver sådan én?

”Man kan sige, at jeg er ham, der undersøger forskellige problemer på markedet via data. Men jeg er også med til at løse problemet og i sidste ende implementere løsningen.”

Kan du give et eksempel?

”Vi har et problem med høje returrater i Holland, og det skræmmer nogle af vores leverandører. Det er EU-lov, at man har 14 dages fortrydelsesret, men i Holland er der særligt mange, der fortryder. Det problem er jeg for tiden med til at undersøge og løse.”

Hvornår begyndte du at interessere dig for data?

”Det kom i løbet af tiden på statskundskab. Jeg blev introduceret for statistikprogrammer på første semester, og jeg var nok naturligt god til det, så jeg blev grebet af det.”

Når man kigger på dit cv, tænker man måske mere CBS end statskundskab...

”Hvis jeg tænker tilbage, tror jeg måske, jeg har taget den forkerte uddannelse. Men samtidig er statskundskab også så bred en uddannelse, at jeg har kunnet følge mine interesser. Og jeg har stadig haft gode muligheder for at specialisere mig inden for data.”

Men har du manglet noget?

”Jeg kunne godt have brugt lidt mere statistik eller kompetencer, man får fra en erhvervsøkonomisk uddannelse. Lige nu arbejder jeg også med noget kode, som jeg måske godt kunne have brugt værktøjer til.”

Hvad har du gjort for at få de kompetencer?
”Jeg arbejdede som konsulent i Voxmeter, mens jeg skrev speciale, hvor jeg lavede markedsanalyser på fx banksektoren og ngo-organisationer. Det var et godt springbræt for mig.”

Men var det så en stejl læringskurve, da du blev ansat?”På nogle punkter var den meget stejl. Jeg havde eksempelvis ikke brugt ret meget Excel på statskundskab, så jeg havde nogle udfordringer med helt basale opgaver.”

Og så fik du job i Nestlé – en af verdens største virksomheder (nr. 16 i verden målt på markedsværdi, red.). Hvorfor søgte du videre fra den stilling?

”Nestlé er en fantastisk arbejdsplads, men det er også en stor virksomhed, og det er ikke altid, man er så god til at følge med i, hvad der sker på markedet. Jeg arbejdede inden for kaffe, og det er lidt frustrerende at se salget styrtdykke og komme med en masse løsningsforslag, som der ikke bliver fulgt op på. Tanken med at tage til Miinto var i høj grad, at jeg ville kunne udrette noget mere, og at der ville være kortere fra tanke til handling.”

Du har været knap tre år på arbejdsmarkedet, og du er i dit tredje job. Hvorfor er du så hurtigt videre?

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.