Brevkasse

Har jeg ret til bonus, efter at jeg er fratrådt?

29-01-2020
1 min.

"Desværre blev jeg opsagt i juni sidste år. Jeg var omfattet af en bonusordning og fik bonus udbetalt for 2018, men har jeg krav på bonus for 2019?"

Desværre blev jeg opsagt tilbage i juni sidste år. Jeg havde været ansat i virksomheden i fire år, da jeg blev sagt op og fratrådte derfor med udgangen af oktober. Jeg var omfattet af en bonusordning og fik bonus udbetalt for 2018, men jeg har vel ikke krav på bonus for 2019, nu hvor jeg er stoppet i virksomheden? Bonussen plejer at blive udbetalt med marts-lønnen. 

Hej medlem 

Tak for din henvendelse.

Hvis bonusordningen/udbetalingerne har været en del af din faste løn (altså er tilknyttet arbejdsindsatsen), så vil du have krav på at få udbetalt den bonus, som du har optjent. Det gælder, uanset om du er blevet opsagt eller selv har sagt op.

Du skal derfor have udbetalt en forholdsmæssig andel af den bonus, som du har optjent i 2019 i henhold til den aftalte bonusordning. Bonussen skal udbetales på samme betingelser og på samme dato(er), som havde du fortsat været ansat.

Da du er fratrådt ved udgangen af oktober, vil du således være berettiget til 10/12 af bonus for 2019 (forudsat at bonusoptjeningen følger kalenderåret).

Hvis du ikke får udbetalt bonus til marts, som du plejer, så bør du tage kontakt til din tidligere arbejdsgiver. I den situation er du også meget velkommen til at kontakte Djøf, så vil vi se på sagen for dig.Husk på, at der også skal beregnes feriegodtgørelse af den bonus, der udbetales. Så hvis du får udbetalt bonus, så skal du være opmærksom på, at der også udbetales 12,5 % af beløbet til FerieKonto.

Når du får tilbudt et nyt job, så er det en god idé at aftale på forhånd, hvad der skal ske i forhold til bonusudbetaling i forbindelse med en eventuel fratrædelse. Hvis det ikke er muligt at få aftalt præcise kriterier for bonusudbetaling i forbindelse med fratrædelse ved indgåelse af ansættelseskontrakten, så er det en god idé at tage højde for dette i en eventuel fratrædelsessituation. Kontakt meget gerne Djøf for rådgivning om det, skulle det blive aktuelt på et tidspunkt.

/ Charlotte Kielland, chefkonsulent, Djøf

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.