Nyt job

"Bæredygtighed er kommet for at blive"

01-10-2019
2 min.
I sin tid på CBS har Louise Thomsen bl.a. stået for at lave en guide om, hvordan man gør arrangementer bæredygtige. Et af rådene er at finde alternativer til vand på plastikflasker. Måske er det derfor, at vandet på billedet befinder sig i glas. Foto: Liza Dava

Efter tre års indsats for at gøre Copenhagen Business School mere bæredygtig skifter Louise Thomsen nu til konsulentbranchen. Hun ser mange jobmuligheder for djøfere i de grønne sektorer.

På LinkedIn beskriver Louise Thomsen sig selv som ’Climate Activist by heart’. En mission, hun hidtil har haft mulighed for at udføre som leder af bæredygtighedsindsatsen på Copenhagen Business School (CBS). Her har hun bl.a. været med til at arrangere grønne events og klimavenlige madordninger på CBS. Nu begynder hun som seniorkonsulent hos Nordic Sustainability, hvor hun skal rådgive virksomheder, kommuner og regeringer om bæredygtighed.

Den grønne dagsorden er alle vegne i øjeblikket, men det er ikke bare noget forbipasserende, understreger Louise Thomsen.

”Der var også nogle, der troede, at internettet var en trend, og det var det jo ikke. Bæredygtighed er kommet for at blive.”

Hun ser det som åbenlyst, at vores overforbrug kan og skal ændres, og det vil hun gerne være med til at gøre noget ved. Hun er optimist og mener, at en indsats her og nu vil betyde noget på længere sigt.

”Vi skal tro på fremtiden, fordi ellers kan vi lige så godt sætte os ned og lade være med at gøre noget. Og det er jo uproduktivt.”

Du har arbejdet med bæredygtighed, siden du blev færdiguddannet i 2016. Har du oplevet en udvikling i, hvordan folk reagerer på det, du arbejder med?

”Der er mange flere, der gerne vil den grønne dagsorden i dag. Det er så også eksploderet med mennesker, der lige pludselig kan se, at der er penge i det.”

Hvorfor valgte du bæredygtighed som karrierevej?

”Ud over klichéen med, at det giver mening at gøre en forskel for andre, så er der også nogle processer i den grønne omstilling, som er vildt interessante og sjove. Det at arbejde med forandring og hele tiden se på, hvordan vi kan forbedre os selv og det arbejde, vi laver.”

Er der jobpotentiale for djøfere i bæredygtighedsbranchen?

”Ja. Det er en branche i rivende udvikling. Jeg ser hele tiden nye spændende stillingsopslag. Fx inden for grøn HR og grøn finance, men også meget andet.”

Føler du, at din indsats nytter noget i den store regnskab? ​

”Alle, der forsøger at skubbe vores adfærd i en mere bæredygtig retning, gør en forskel. Men det er de færreste af os, som går fra arbejde hver dag og har taget beslutninger, der markant rykker ved den bæredygtige dagsorden. For mig har det betydet noget, hvis jeg har inspireret ét enkelt andet menneske.”

Har du så det? ”Jeg tror på, at jeg har inspireret rigtig mange både på og uden for CBS. Det handler om at skabe nogle ringe i vandet og inspirere andre til at handle og gøre en forskel, hvor de er.”

Hvordan fik du dit nye job? 

”Jeg har lært teamet i Nordic Sustainability at kende gennem mit job på CBS. Faktisk har jeg aldrig drømt om at blive konsulent, men Nordic Sustainabilitys måde at arbejde med bæredygtighed inspirerer mig. De er dygtige mennesker, som hver dag går på arbejde for at gøre en forskel, og det vil jeg gerne være en del af.”

Hvad er det første, du skal lave i jobbet?

”Jeg skal være med til et stort arrangement for borgmestre fra hele verden. De skal mødes i København og diskutere bæredygtige byer.” 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.