Det første job

”Det er fedt at opleve så tidligt i min karriere, at nogen har meget tillid til mig”

26-08-2019
2 min.
I løbet af studietiden havde Nesrin Aoud både studiejob og frivillige tjanser, der er kommet hende til gavn i hendes første job som kandidat. Privatfoto

Nesrin Aoud er startet på sit første job, efter at hun blev færdiguddannet. Det var ikke drømmejobbet fra begyndelsen – men det er det blevet.

26-årige Nesrin Aoud færdiggjorde sidste sommer sin kandidatgrad i Folkesundhedsvidenskab. Nu har hun i over et halvt år arbejdet som udviklingskonsulent ved den private konsulentvirksomhed Center for Integration.

”Det var ikke drømmejobbet til at starte med. Men her seks måneder senere kan jeg ikke forestille mig en stilling, der ville være bedre for mig.”

Hvad går jobbet ud på?

”Som udviklingskonsulent er jeg ansat til at udvikle et projekt med formålet at øge beskæftigelsen blandt kvinder med anden etnisk baggrund. Det er en gruppe, som kommunerne har svært ved at integrere på arbejdsmarkedet. Min opgave er at analysere, hvilke udfordringer og barrierer der afholder dem fra at blive inkluderet på arbejdsmarkedet eller i uddannelsesinstitutionerne. I de første måneder har jeg lavet målgruppeanalyser, og nu udvikler jeg mere konkrete initiativer for at få kvinderne på arbejdsmarkedet. Derudover er jeg kontaktperson for to unge flygtningepiger.”

Hvordan har det været at være med på projektet fra starten?

”Jeg er hovedansvarlig, hvilket betyder, at jeg får lov til at styre projektet i den retning, jeg finder relevant. Det er rigtig fedt at opleve så tidligt i min karriere, at nogen har meget tillid til mig og min faglighed.” 

Hvordan fik du jobbet?

”Jeg kom på nogle jobsøgningskurser gennem jobcenteret, da jeg blev færdiguddannet. På et af de kurser lærte vi at lede efter stillinger på LinkedIn. Jeg så, at en af mine tidligere kollegaer arbejdede ved Center for Integration, og han opfordrede mig til at søge uopfordret. Jeg blev efter en samtale ansat i en seks måneders løntilskudsstilling.”

De måneder er vel udløbet nu?

”Ja, jeg er så blevet genansat i yderligere seks måneder – som almindelig ansat. Jeg håber og regner med at blive fastansat til februar, når de seks måneder løber ud.”

Hvad har du af tidligere erfaring i forhold til jobbet?

”På studiet har jeg fokuseret på fag, der handler om sygdom forbundet med social ulighed, og på, hvordan man udvikler effektive indsatser. Det er erfaring, jeg bruger rigtig meget i mit job. Jeg har også erfaring fra studiejobs på beskæftigelsesområdet, hvor jeg også har arbejdet med den samme målgruppe som nu. Generelt tror jeg, at det er rigtig vigtigt at have konkret erfaring inden for sit område – fx fra studiejobs eller praktik. Det rækker ikke længere bare at have taget uddannelsen.”Var det dette, du tænkte, du skulle lave, da du startede på studiet?

”Da jeg startede på studiet, ville jeg arbejde med sundhed på et mere organisatorisk niveau – måske i Sundhedsstyrelsen eller noget mere politisk. Hvor sundhed nu er et middel mod målet, troede jeg dengang, at sundhed skulle være målet.”

Hvordan er det så at være i første job?

”Det er en del sjovere end at studere. Og så stopper man ikke med at lære mere og blive klogere, bare fordi man går fra studie til job. Nu er der også et formål med det, jeg gør, som omhandler andet end min egen personlige udvikling. Jeg får lov til at hjælpe andre med at gøre en positiv forskel i deres eget liv, og det er virkelig givende.” 

Kommentarer

Gordon Roberts

29.08.2019 kl. 14.40

God vind Nesrin.

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.