NYT JOB

Et drømmejob at bekæmpe tortur

24-04-2019
2 min.

I jobbet som øverste chef for NGO'en Dignity kommer Rasmus Grue Christensen til at arbejde med en god sag, men han skal også holde skarpt øje med, at der er penge i kassen. 

PR-foto: Dignity/Anders Clausen

Som ny direktør i Dignity skal Rasmus Grue Christensen bruge sine erfaringer fra diplomatiet og fra politik til at bekæmpe tortur og give organisationen yderligere international gennemslagskraft.

Organisationen Dignity arbejder for en verden, hvor færre mennesker udsættes for tortur, og hvor torturofre får den specialiserede behandling, de har brug for. 

Nu er der lederskifte, da direktøren gennem de seneste otte år, Karin Verland, til august bliver afløst af Rasmus Grue Christensen. 

Hvorfor skifter du fra Dansk Blindesamfund til Dignity? 

"Direktør-stillingen i Dignity er simpelthen en drømmestilling, som forener mange af mine erfaringer, kompetencer og passioner. Dignity er en organisation, jeg har fulgt gennem årene."

Hvad er det mest attraktive ved direktørjobbet i Dignity? 

"Det er muligheden for at stå i spidsen for en organisation, der på den ene side er meget handlekraftig og aktivistisk og på den anden side også videns- og forskningsbaseret. Det er en unik kombination, ligesom det også er unikt, at organisationen på den ene side er forankret i Danmark og på den anden side også har international udbredelse og anerkendelse."

Skal du så rejse meget?

"Ja, det tror jeg bestemt, at jeg skal."

Hvilke fællestræk ser du mellem dit gamle og dit nye job?

"Det at være topleder i en stor NGO har jo flere fællestræk. NGO’er er komplekse størrelser med mange dagsordener, mange stærke fagligheder og mange rationaliteter. Det skal man kunne håndtere. Desuden arbejder NGO’er jo med en god sag, men skal også hele tiden have blikket stift rettet på forretningsdelen, for der skal være penge i kassen."

Hvad forventer du adskiller medarbejderne på din gamle og din nye arbejdsplads?

"Et fællestræk vil være, at der er medarbejdere, som brænder meget for sagen. En forskel er så, at Dignity har en stærk forsknings- og videntradition, så man som direktør skal spille sammen med stærke sundhedsfaglige og juridiske fagligheder. Det glæder jeg mig meget til."Hvordan vil du styrke bekæmpelsen af tortur?

"En af de hovedopgaver, der ligger for Dignity, er for alvor at folde det internationale potentiale ud. Desuden skal man fortsat være meget dygtig til at omsætte dyb viden og faglighed til konkret politisk forandring – nationalt og internationalt."

Kan du bruge dine erfaringer fra dengang, du var udstationeret i Mellemøsten?

"Ja, jeg kan bruge mange af mine forskelligartede erfaringer, både fra politisk arbejde, fra NGO-sektoren og fra Udenrigsministeriet, hvor jeg i høj grad lærte det diplomatiske håndværk."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.