Top-20

Her arbejder flest djøfere

01-05-2019
3 min.
ATP-huset uden for Hillerød er en arbejdsplads, hvor der er ansat rigtig mange Djøf-medlemmer. PR-foto: ATP

En ny opgørelse viser, at ATP er den private arbejdsplads, hvor der er ansat flest medlemmer af Djøf. Finansvirksomheder og revisionshuse har også masser af djøfere. På det offentlige arbejdsmarked er der især mange Djøf-medlemmer ansat på skatteområdet.

Hvor arbejder Djøf-medlemmerne egentlig? Ja, et kig ind i Djøfs medlemsbase viser, at topscorerne er landets største virksomheder, organisationer, institutioner og forskellige dele af den offentlige forvaltning. 

Helt i top ligger Skattestyrelsen, som omfatter de seks direktørområder: Person, Erhverv, Selskab, Særlig Kontrol, Økonomi og Jura. I Skattestyrelsen arbejder der ialt 966 Djøf-medlemmer. På listen over de offentlige arbejdspladser med flest Djøf-medlemmer følger derefter Udenrigsministeriet som nr. to og Københavns Kommunes økonomiforvaltning på tredjepladsen. (Se hele oversigten i bunden af siden).

På listen over de private arbejdspladser ligger ATP øverst. Her arbejder 495 Djøf-medlemmer, og det er godt 100 flere, end der arbejder i Danske Bank, som ligger på andenpladsen blandt de private arbejdspladser. På tredjepladsen for de private følger revisionsfirmaet Deloitte.

I ATP er der i alt ansat omkring 3.000 medarbejdere, heriblandt talrige jurister, økonomer og samfundsvidenskabelige kandidater med vidt forskellige titler. Eksempelvis chefkonsulent, senior portfolio manager, senior risk analyst, solution architect, aktuar, forretningsspecialist og HR-partner.

Cand.jur. Louise Rostgaard Ziegler har arbejdet hos ATP siden 2011.
Cand.jur. Louise Rostgaard Ziegler har arbejdet hos ATP siden 2011. Foto: Jarl Schmidt

En af de ansatte i ATP med djøf-faglig baggrund er Louise Rostgaard Ziegler, som er cand.jur. og nu har titel af specialkonsulent. Hun kom til ATP i 2011 efter at have mødt ATP på en virksomhedsmesse, allerede inden hun gik i gang med sin kandidatuddannelse.

"Jeg ville gerne arbejde for ATP, fordi jeg havde fået et godt indtryk af arbejdspladsen, og så har ATP også ry for at være familievenlig", fortæller hun. 

I dag bruger Louise Rostgaard Ziegler sin juridisk-faglige baggrund i en afdeling med 20 jurister i Udbetaling Danmark, som indgår i ATP Koncernen. Her er hun med til at fastlægge de juridiske retningslinjer og deltager også i en række andre opgaver:

  • Sikre juridisk korrekt sagsbehandling
  • Deltage i lovforberedende arbejde, herunder afgive høringssvar
  • Stille juridiske krav til nye it-systemer
  • Kvalificere breve til borgere juridisk

De første år arbejdede Louise Rostgaard Ziegler inden for området Familieydelser, men efter sin 2. barselsorlov kom hun tilbage til Opkrævningsområdet, som opkræver de penge, der er udbetalt for meget på Udbetaling Danmarks områder. 

Selv om hun har været i ATP i mere end syv år, oplever hun fortsat at udvikle sine juridiske kompentencer. Da Udbetaling Danmark fx sidste år blev stævnet af en borger, fik Louise Rostgaard Ziegler eksempelvis mulighed for at møde i retten som rettergangsfuldmægtig.

Fra lovgivning til sagsbehandling

Når der er så forholdsvis mange djøfere ansat i ATP, forklarer HR-direktør Bård Grande det bl.a. med, at ATP administrerer en masse offentlige ydelser med kompleks lovgivning og med meget store beløb. Samtidig skal der leveres højeffektiv drift, og der er hele tiden er brug for procesoptimering.

"Vi har øje for, at lovgivningen skal være så let som muligt at administrere, så vi stiller viden til rådighed i lovarbejdet og hjælper med at tænke i digitaliseringsklar lovgivning og sikre god borgerservice", siger Bård Grande. Det handler altså i høj grad om at forstå lovgivningen og oversætte den til sagsbehandling. Og hvordan skaber djøferne så ellers værdi på arbejdspladsen ATP?

"De bidrager med meget stærke faglige kompetencer og varetager en meget, meget vigtig samfundsopgave. Vi tiltrækker folk, som forstår vigtigheden af den opgave, og som gerne vil bidrage til at løse den. Og det er vigtigt for os, at man lever op til vores værdier, som handler om samarbejde, at tage ansvar, at tænke nyt og gøre det enkelt", siger HR-direktøren. 

I øvrigt fremhæver han, at der i ATP med ca. 3.000 medarbejdere er "ganske kort til toppen", og at medarbejderne dermed har bedre mulighed for at påvirke tingene end på endnu større arbejdspladser. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.