Nyt job

"Jeg vil presse kroppen helt derud, hvor der ikke er noget tilbage"

05-02-2019
2 min.
Kasper Laumann Hartlev på landevejen til VM i duatlon.  Foto: Privat

Elitesportsudøver Kasper Laumann Hartlev forlader til september sit job i Danske Bank for at læse en MBA i Barcelona. Det gør han til dels for at få tid til sin sport.

Kasper Laumann Hartlev spilder ikke tiden. Han vender tilbage inden for fem minutter fra sygesengen, og når man først har fået ham i røret, taler han i godt humør uden afbrydelse.

Men spilde tiden kan man heller ikke, når man i en alder af 27 har deltaget ved fem EM eller VM-turneringer i duatlon (hvor man løber-cykler-løber), læst en kandidat på CBS, snart fuldført et graduateprogram i Danske Bank og til efteråret skal begynde en MBA i iværksætteri i Barcelona.

”Jeg stod til en fin stilling i Danske Bank, men mavefornemmelsen sagde, at jeg skulle ud igen. Så hvis jeg skulle kigge tilbage om 10-15 år, ville jeg helst ikke have, at jeg var endt for hurtigt i en stor virksomhed og ikke havde udnyttet muligheden for at rejse eller dyrke min sport,” fortæller han.

Kasper har fået et sportslegat til skolen i Barcelona, som har fokus på innovation og iværksætteri, men han skal stadig finde 200.000 kr. til at finansiere opholdet.

”Der er mange, der har sagt, at det er mange penge. Men hvorfor vente? Det er nu, chancen er der. Det er nok meget karakteristisk for mig,” siger Kasper Laumann Hartlev, der i forbindelse med sit studie tidligere har læst i Texas og i Mannheim og i forbindelse med sin stilling i Danske Bank har arbejdet seks måneder i Hamborg.

Nul Netflix

Imens har han dyrket elitesport. Og det har gjort ham effektiv i sin hverdag, mener han.

”Elitesport har hjulpet mig til at være meget målrettet og effektiv. Der er ikke for meget spildtid. Jeg har en travl hverdag,” siger Kasper Laumann Hartlev.

Dagen starter tidligt med en times træning. Dernæst tager han et hurtigt bad og spiser morgenmaden på arbejdet. Efter arbejdet har han andet træningspas. Men han prøver også at holde arbejdstiden på det, han bliver betalt for, som han siger. Og så er han heller ikke typen, der flader ud foran fjernsynet.

”Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sat en film på derhjemme,” siger han.

Der er dog også brug for fleksibilitet, hvis sådan en hverdag skal gå op. Og det har Kasper heldigvis fundet i Danske Bank.

”Jeg vil sige, at det næsten vigtigere er at vælge manager end at vælge team. Jeg har i min nuværende rolle stor fleksibilitet. Og det er fedt, for selvom jeg er grøn, kan jeg se, at jeg gør det lige så godt som dem, der har været der i mange år,” siger han og tilføjer:

”Selvfølgelig skal man helst have et arbejde, man kan lide, men jeg ville ikke gøre det uden at blive betalt for det. Det ville jeg med min sport.”

 

Masser af eventyr

Når man ser billeder af Kasper, hvor han er i gang med at løbe eller cykle, er man heller ikke i tvivl om, hvor stor dedikation sporten kræver.

”Jeg tror, jeg har en stædighed, der gør, at jeg vil arbejde for det. Jeg vil presse kroppen helt derud, hvor der ikke er noget tilbage,” siger han.

I sit fremtidige arbejdsliv vil Kasper, som han gør nu i Danske Bank, arbejde med startupmiljøet og business innovation. Og det helt store sportslige mål er at ende på podiet ved EM eller VM.”Tidligere troede jeg, at jeg skulle være far, før jeg fyldte 30. Det sker ikke, men jeg har også en masse eventyr, der skal opleves inden,” siger Kasper Laumann Hartlev.

Kommentér
1
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommenter

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.