Studieliv

Max kom ind på populær ny uddannelse: ”Det vil være relevant langt ud i fremtiden”

02-08-2018
3 min.
Max Ladegaard har tidligere læst på en anden populær CBS-uddannelse, International Business. Han glæder sig til at arbejde mere kollektivt med stoffet på sit nye studie. Privatfoto

Et nyt CBS-studie er årets mest eftertragtede universitetsuddannelse. Mød Max Ladegaard, der bliver en af uddannelsens første studerende. Studiets fokus på data og digitalisering vil ramme plet hos erhvervslivet, mener han.

20-årige Max Ladegaard er en af de heldige, der er kommet ind på den helt nye CBS-uddannelse Business Administration and Digital Management. Uddannelsen siger velkommen til sine allerførste studerende til september og er årets mest eftertragtede studie, hvis man ser på antallet af førsteprioritetsansøgere per studieplads. Hele 392 personer søgte nemlig de blot 90 pladser.

Der var dog ikke den store tvivl om, at Max Ladegaard, der forlod Øregaard Gymnasium i Hellerup med et snit på 12,3, nok skulle komme ind på uddannelsen. Alligevel var han forbløffet, da han så CBS’ opgørelse over ansøgertallet.

”Jeg har det snit, jeg har, så jeg vidste godt, jeg ville komme ind. Da jeg så ansøgertallet, tænkte jeg, at det var fedt, at der er så mange om buddet. Jeg var lidt overrasket, men uddannelsen har også en fængende titel,” siger Max Ladegaard med et grin.

Uddannelsen har ifølge CBS’ hjemmeside tre hovedfokusområder: forretningsadministration, digitale teknologier og data og sociologiske og organisatoriske perspektiver. Det er især delen med digitalisering og data, som ansporede Max Ladegaard til at vælge uddannelsen.

”Man kan ikke undgå at høre om de problemstillinger, der er forbundet med digitaliseringen. Det er tydeligt, at et større fokus på digitale udfordringer er noget, som virksomhederne anser for at være værdifuldt”, siger han.

(Artiklen fortsætter under diagrammet).

Digital viden bliver værdifuld længe endnu

Da Max Ladegaard var færdig på gymnasiet, søgte han direkte ind på uddannelsen med landets højeste karaktergennemsnit: International Business på CBS. Han forlod uddannelsen efter halvandet år, selv om han ellers synes, det er et udmærket studie. Han har erkendt, at han nok skulle have taget et sabbatår efter gymnasiet, men han frygtede, at han dermed ikke ville kunne komme ind på den eftertragtede uddannelse.  

Efter et halvt år, hvor han har arbejdet, er han klar til at studere igen. Først overvejede han, om han skulle tilbage til International Business igen, men så bed han mærke i den nye uddannelse.”Den lød enormt interessant. Uddannelsens vægt på digitalisering og data er enormt relevant i dag og vil være det langt ud i fremtiden. Det er noget, som er efterspurgt både af regeringen og i erhvervslivet,” mener Max Ladegaard.

Godt afsæt for international karriere

Uddannelsen, som ifølge CBS skal give de studerende forståelse for virksomheders muligheder og udfordringer i en digital verden, bliver udelukkende undervist på engelsk. Og det har også været en væsentlig årsag til at Max Ladegaard valgte netop dén uddannelse.

”Jeg vil gerne have en uddannelse på engelsk. På international business var der mange internationale studerende, hvilket giver et enormt godt studiemiljø. Og så giver det god mening, at uddannelsen er på engelsk, hvis man gerne vil arbejde i udlandet i fremtiden,” siger han.

Det har han store ambitioner om at komme til.

”London eller et andet spændende sted. Hvad det er for en branche, ved jeg ikke. Consulting eller måske Investment Banking. Jeg er fortrøstningsfuld,” siger han.

Flere gruppeeksamener

Max Ladegaard glæder sig især til at møde sine nye medstuderende og arbejde mere kollektivt med stoffet, end han har været vant til på International Business.

”Jeg glæder mig til at nye mine medstuderende og komme godt i gang på studiet. Jeg har været inde og læse om de forskellige fag, og der er langt flere gruppeeksamener og mere gruppearbejde end på International Business. Jeg synes, at det er fint med individuelle eksamener, men man vil også gerne have nogle eksamener, hvor man er fælles og arbejder i grupper. Det synes jeg ser ganske lovende ud,” siger han. 

1 kommentar
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommenter

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Ivan Dybdal

11.08.2018 kl. 09.02

Som der står: "En livsindkomstanalyse er en statistisk fremskrivning, som ikke tager højde for de forklarlige forhold, som gør, at folk med samme uddannelse får forskellig løn. Altså faktorer som offentligt/privat ansættelse, chef/ikke-chef, branche, arbejdsfunktion, antal"

Desuden kan mænd jo ikke føde børn. Her er mændene diskriminerede så det vil noget :-)

0 Kommentar
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.