Moderniseringsstyrelsen

"Mange medarbejdere syntes ikke, det var sjovt at fortælle, hvor de arbejdede"

28.8.2018

af

Foto: PR-foto

Foto: PR-foto

I 2018 har Moderniseringsstyrelsen været udsat for massiv kritik. Direktør Poul Taankvist mener, at der bliver tegnet et forkert og karikeret billede af styrelsen. Han medgiver dog, at han og kollegerne skal oppe sig på nogle områder.

Da OK18-slaget i foråret rasede i Forligsinstitutionen, lærte hele Danmark navnet på Moderniseringsstyrelsen at kende. En lang række kritikere gennemheglede styrelsen, og nogle krævede den endog nedlagt. Medarbejderne arbejdede ufortrødent videre, om end dele af kritikken var "exceptionelt grov", som en af dem siger til Djøfbladet.

Direktør Poul Taankvist, hvordan har du det med kritikken af jer under overenskomstforhandlingerne?

“Selvfølgelig var det et pres. Vi brugte meget tid på at tale om det internt. Også om, hvad der var en rimelig kritik – med vores arbejdsgiverrolle vinder man jo ingen popularitetskonkurrencer – og hvad var urimelig kritik. Det er ingen hemmelighed, at rigtig mange af vores medarbejdere ikke syntes, det var specielt sjovt at fortælle ved forårets konfirmationsfester, hvor de arbejdede. Selvom vores medarbejdere rent faktisk – og det er jeg meget glad for – er stolte over og glade for at være ansat her. Men dét brand, vi fik i foråret, var ubehageligt.”

Hvornår taler vi om urimelig kritik?

“Vi skal have brede skuldre og kunne tåle kritik. Det, vi arbejder med, påvirker mange mennesker, og så skal man også have lov til at kritisere os. Men når vi får skyld for at være en slags over-djøfere, som kun går op i effektivitet og ønsker at detailstyre hele den offentlige sektor, tegner man et forkert og karikeret billede. Man siger fx, at det er Moderniseringsstyrelsen, der udstikker målene for de kommunale sektorområder – skoler, daginstitutioner osv. Intet kunne være længere fra virkeligheden. Det ansvar har vi ikke. Men vi har så selv et ansvar for at fortælle historien om det, vi er sat i verden for. Det er vi helt klart ikke lykkedes med. Der må vi kigge indad.”

Har du en plan?

"Jeg går ind for ‘don’t tell it, show it’. Så det er med vores konkrete initiativer, vi skal vise, at vi ønsker at fremme en offentlig sektor med gode og sunde arbejdspladser og de rigtige medarbejdere. Tag forårets overenskomstforlig. Der indgik vi fx aftaler om kompetenceudvikling og forbedring af det psykiske arbejdsmiljø. Vi bruger rigtig mange af vores ressourcer på ledelsesudvikling, kompetenceudvikling, arbejdsmiljø og rekruttering. Det skal vi blive bedre til at fortælle.”

I styrelsens mål- og resultatplan for 2018 er punktet ’Løn og arbejdstid i det offentlige er en væsentlig og integreret del af udgiftspolitikken’ ikke med mere?

“Vi er i en proces med at ændre strategisk retning for styrelsen. Derfor er de pejlemærker, der har været for styrelsen siden dens etablering i 2011, også under revision. Ikke fordi vi så ikke længere skal interessere os for de to tredjedele af de offentlige udgifter, der går til løn. Men vi har en række initiativer på vej om fremtidens statslige arbejdspladser. Dem vil vi godt bringe i fokus. Det er nok det, jeg kan sige om det på nuværende tidspunkt.”

Ledelseskommissionen siger, at alle offentlige ledere skal synliggøre deres personlige værdier som leder...

"Jeg er ikke helt færdig med at skrive dem endnu. Men det bliver jeg! Jeg er meget glad for den anbefaling fra kommissionen. Det er en god øvelse at formulere dem for sig selv, og det er vigtigt at fortælle dem i sin organisation. Jeg kan dog sige, at en værdi kommer øverst, og det er ordentlighed. Og så dét, at jeg evner at inddrage vores interessenter på den rigtige måde, så vi får opbygget den tillid, der skal til, så vi sammen kan skabe en endnu bedre offentlig sektor."

Det er så bl.a. de offentligt ansattes fagforeninger?

"Ja, selvfølgelig. På bagkant af overenskomstforhandlingerne i foråret har vi en opgave med at få bedret og genskabt relationerne. Det synes jeg også, fagforeningerne har. Men det er helt klart en opgave for mig og min organisation."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Karen Jacobsen
5 år siden
Hvis man anlægger en positiv tilgang får man at vide hvad medarbejderne synes om at arbejde i moderniseringsstyrelsen. Men man får stort set ikke at vide hvad de laver. Så styrelsen er stadig lukket land for de fleste. Hvad bladet og journalisten ville med den artikel står hen i det uvisse. I bedste fald kan man kalde den ligegyldig ??