Sommerlæsning

Fik du læst vores sommerserie om at skifte job?

09-08-2018
3 min.

I juli bragte vi en række interviews med djøfere, der fortalte om deres nye job. Artiklerne spænder vidt – fra en Topdanmark-topchef til en nyuddannet i Finansministeriet, fra en Kina-forsker til en åbenmundet direktør i Dansk Industri – og vi har samlet dem alle sammen her.

Sommertid er jobskiftetid. Ferieugerne giver tid til at overveje, om det er på tide at søge nye græsgange – og når ferien er slut, kommer der for alvor gang i jobopslagene.

Derfor har Djøfbladet i løbet af juli bragt interviews med fire djøfere, der har skiftet job for nylig og fortæller om, hvad den nye stilling har betydet for dem og deres karrierer.

Foto: Pr-foto/DI

Efter 16 år i Finansministeriet skiftede Lars Frelle-Petersen i foråret til Dansk Industri, hvor han er blevet digital direktør og medlem af direktionen. Som embedsmand var han bl.a. direktør for Digitaliseringsstyrelsen og stod således i spidsen for at digitalisere den offentlige sektor. Han skal lede digitaliseringsdagsordenen i DI og samarbejde med DI’s medlemmer om de digitale muligheder og udfordringer.

I interviewet udpeger han nogle af problemerne i samarbejdet mellem offentlige myndigheder og private firmaer og medgiver, at private leverandører nogle gange slipper let fra offentlige it-skandaler: ”Vi har en nulfejls-kultur, hvor Rigsrevisionen og andre forfølger fejl ned til mindste detalje begået af en offentlig myndighed, selvom der også var en ekstern partner med i dét, der gik skævt, og der jo skal to til en tango.” Læs hele interviewet her.

Privatfoto

Camilla T. N. Sørensen er cand.scient.pol. og ph.d. i international politik med fokus på Østasien og særligt Kina. Efter 12 år på Københavns Universitet – hvor hun undervejs var fire år i Kina for at forske og lære kinesisk – er hun skiftet til Forsvarsakademiet. Her forsker hun i international politik med særligt fokus på Kina som stormagt.

Det betyder bl.a., at hun undersøger Kinas voksende interesse for Grønland og resten af Arktis. Et projekt, hun kastede sig over, efter at kinesiske kolleger bad hende opklare et mysterium. Det kan du læse om i interviewet her – hvor Camilla T. N. Sørensen også forklarer, hvorfor hun mener, at det er et problem, at samfundsvidenskabelig viden om lande og kulturer ikke værdsættes nok i Danmark.

Foto: Frederikke Heiberg

For et halvt år siden satte 45-årige Peter Hermann sig i den allerøverste direktørstol hos Topdanmark. Bag sig har han 20 år i forsikrings- og pensionsbranchen, og foran sig har han bl.a. opgaven med at finde en ny direktør for Topdanmark Liv, så han selv kan koncentrere sig fuldstændig om jobbet som administrerende direktør.

I interviewet fortæller han om, hvad et topjob betyder for familielivet, og om sin måde at være leder på: ”Konsensus er et ord, jeg ikke bryder mig specielt om. Jeg siger ikke, at det skal være topstyret, men alle kan ikke bestemme alt, for så bliver det simpelthen for ineffektivt, og det kan vores kunder ikke være tjent med.” Læs hele interviewet her.

Foto: Privatfoto

En uge inden han afleverede sit speciale i statskundskab, begyndte Ulrik Duus Gjessing i sit første fuldtidsjob. Som studentermedhjælper var han ansat i Finansministeriet, og efter lignende stillinger i både en styrelse og et privat konsulentfirma er han nu tilbage i det indflydelsesrige ministerium.Det har gjort det muligt for ham at komme helt tæt på de centrale politiske beslutninger. Samtidig har både hverdagen og fritiden forandret sig. Nu rækker arbejdsdagene fx ud over 8-16: ”Det skal man lige vænne sig til, når man har haft den kæmpestore frihed på studiet. Men jeg kan godt lide det. Jeg tjener også nogle flere penge nu end som studerende, hvor jeg mere levede på en sten. Desuden er det fedt med de faste rammer. Og så er det rart at have weekend, når der er weekend.” Du kan læse hele interviewet her. 

Kommentér
2
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommenter

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.