Brevkasse

Er jobtilbud pr. e-mail godt nok?

12-06-2018
1 min.

Jeg er blevet tilbudt et job på en e-mail, men har ikke fået en kontrakt. Er det sikkert nok at sige op, eller skal jeg insistere på en kontrakt?

Jeg er blevet tilbudt et job på en e-mail, men har ikke fået en kontrakt. Er det sikkert nok at sige op, eller skal jeg insistere på en kontrakt?

’På vej mod nyt job’

 

Kære medlem

Tak for dit spørgsmål. Vi bliver faktisk tit spurgt om lige netop denne problemstilling. Hvis du bliver ansat i det private, anbefaler vi kraftigt, at du har en kontrakt i hånden, inden du siger op.

Med en kontrakt har du mulighed for – sort på hvidt – at se, hvad ’den samlede pakke’ indeholder. Selvom den e-mail, du har fået, formentlig indeholder informationer om starttidspunkt, titel og muligvis løn, kan der være elementer, der ikke er ’færdigforhandlet’, og du løber derfor en stor risiko ved at sige op, før dine vilkår er faldet på plads. Det kan fx være erhvervsbegrænsende klausuler, som arbejdsgiver mener er standard, men som begrænser din mobilitet væsentligt.

På det offentlige område er det mindre problematisk at sige op uden en decideret kontrakt, hvis I er enige om lønnen, og hvis du bliver omfattet af AC-overenskomsten. Her kan du med ro i maven sige op, hvis e-mailen med stillingstilbuddet indeholder følgende, og du har accepteret tilbuddet:

  • Tiltrædelsestidspunkt
  • Titel
  • Arbejdssted & ansættelsesområde
  • Løn
  • Henvisning til overenskomstenKontakt os ved at sende den e-mail, du har modtaget, ind til os på djoef@djoef.dk. Så vurderer vi, om den er tilstrækkelig til, at du kan sige din stilling op.

Christine Stemann Johansen, chefkonsulent, Djøf 

Skriv til brevkassen

Skriv til Djøfs panel af rådgivere, hvis du har spørgsmål om ansættelsesforhold, karrieremuligheder, overenskomster, regler og lovgivning, faglige netværk eller andet, der optager dig i forbindelse med arbejdsliv eller studier.

Vi bringer et udvalg af spørgsmål og svar. De indsendte spørgsmål kan eventuelt blive forkortet eller lettere redigeret.

Send dine spørgsmål til bladet@djoef.dk. Husk også at skrive dit fulde navn og mailadresse til brug for redaktionen og rådgiverne. Hvis du ønsker, at dit spørgsmål i bladet bliver underskrevet med pseudonym i stedet for navn, bedes du gøre opmærksom på det.


Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommenter

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.