Studieliv

Pendler både til studiet og studiejobbet

16-05-2018
2 min.

Anne-Sofie Kjeldbjerg Bendtsen arbejder i gennemsnit 15 timer om ugen. Hendes arbejdsgiver betaler for flyveturene mellem Aalborg og København.

Foto: Kåre Viemose

Anne-Sofie Kjeldbjerg Bendtsen bor i Aalborg, læser i Aarhus og flyver til København, når hun skal på studiejob. Hun bruger toget som læsesal og har ikke tænkt sig at flytte.

Geografi er ingen hindring for Anne-Sofie Kjeldbjerg Bendtsen. Hun læser jura i Aarhus, men flyttede for to år siden til Aalborg for at bo sammen med sin kæreste. Samtidig passer hun sit studiejob i København, som hun har haft det seneste års tid.

Ofte arbejder hun hjemmefra på computeren, men et par gange om måneden må hun til hovedstaden for at være tættere på kollegerne i advokatfirmaet Bruun & Hjejle.

Kunne du ikke finde et studiejob i Aalborg eller Aarhus?

”Jo, det kan man sige. Men der er bare ikke de samme muligheder herovre. Der er rigtig mange om buddet, og så vil de fleste arbejdspladser gerne have, at man er lidt længere på studiet, og at man har noget erfaring i forvejen. Det er jo svært, når man sidder på 4. semester og er interesseret i, at der skal ske noget praktisk, i stedet for at det hele bare skal være teoretisk.”

Flyver du, hver gang du skal på job i København?

”Ja, jeg flyver frem og tilbage. Flyveturen tager en halv time. I snit er jeg derovre en til to gange om måneden. Resten af tiden arbejder jeg hjemmefra.”

Hvordan føles det at flyve til studiejobbet?

”Hvis folk spørger, vil jeg gerne fortælle det, men jeg synes, det lyder lidt voldsomt, når jeg siger, at jeg flyver til arbejdet, når jeg nu kun er studerende. Det er helt sikkert noget, jeg sætter meget pris på – også fordi togturen fra Aalborg til København er virkelig lang.”

Hvordan er det at tage toget til Aarhus for at studere?

”Det fungerer ret fint. Jeg udnytter tiden i toget frem og tilbage til at læse, og så kan det egentlig sagtens fungere, at man både kan have et socialt liv ved siden af og også nå alt muligt andet end kun at læse. Turen tager cirka halvanden time hver vej.”

Så du har også tid til fritid?

”Jeg har faktisk også tid til at holde fri og se veninder. Jeg har rigtig mange veninder i Aarhus, som jeg så besøger i forlængelse af studiet, og som jeg nogle gange overnatter hos. Jeg har også tid til at løbe seks gange om ugen. Det er vigtigt for mig også at holde fri, for ellers ville det hele være rigtig surt.”

Kender du andre, der har et studiejob på distancen?

”Jeg kender faktisk en jurastuderende, som læser i Aarhus og har studiejob i Sønderborg. Hun pendler Aarhus/Sønderborg cirka det samme antal gange om måneden som mig. Jeg tror, at hun primært tager toget derned. Jeg kender også en anden, der pendler mellem Aarhus og København.”

Er det ikke ensomt at sidde derhjemme og arbejde?

”Nej, det synes jeg ikke. Jeg har jo også kontakt med min læsegruppe og mine veninder, så jeg synes på ingen måder, at jeg er blevet ensom af det.”

Du og kæresten har ikke overvejet at flyttet til Aarhus eller København?

”Vi bliver boende i Aalborg. Jeg har min familie og en stor del af min omgangskreds her, og så passer det heller ikke rigtig med min kærestes studie. Han læser medicin i Aalborg, og han har mere undervisning end mig.”

Anne-Sofie Kjeldbjerg Bendtsen

  • 23 år.
  • Læser jura på 6. semester på Aarhus Universitet.
  • Bliver bachelor til sommer.
  • Fortsætter i Aarhus på kandidaten.
Kommentér
2
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommenter

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.