OK18

Dommerfuldmægtig siger nok er nok

6.4.2018

af

Foto: Ann Louise Steengaard

Foto: Ann Louise Steengaard

Djøfer Nina Palesa Bonde har taget gul konflikt-vest på og megafon i hånden sammen med andre offentligt ansatte, fordi arbejdsgiverne kræver mere og mere uden at ville give noget igen.

Dommerfuldmægtig i København Byret, Nina Palesa Bonde, stod fredag morgen kl. 7:45 til 8:30 på Dronning Louises Bro i København til fælles demonstration med andre offentligt ansatte under mottoet: Skulder ved skulder. Hun har stået der hver morgen i denne uge.

Hvorfor?

"Fordi det er afgørende, at man kan se, at alle offentlige organisationer står sammen i kampen for at få en fælles løsning for os alle sammen ved OK18."

Du har en megafon i hånden – hvad råbte du i den?

"Det var noget, der skete ret spontant på grund af den utrolige energi, der var her til morgen. Ud af det blå opstod kampråbet 'Giv mig et N, giv mig et O, giv mig et K – hvad siger det: Nok er nok'. Og det synes jeg jo er humlen i hele aktionen: At vi har en fælles kamp, hvor vi som offentligt ansatte er fuldstændig enige om, at nok er nok."

Arbejdsgiverne har taget bid for bid

Hvad er det, som er nok?

"For mig selv og for min organisation, Djøf, er det, at vi har set en statslig arbejdsgiver, som har taget bid for bid fra os – og samtidig krævet mere og mere af os. Når jeg i disse uger møder andre offentligt ansatte her på Dronning Louises Bro eller andre steder, hører jeg, hvordan det samme går igen hos dem. Det er et mønster."

Du er formand for de 350 primært jurister i Dommerfuldmægtigforeningen – har du dine medlemmer bag dig?

"Jeg kan sige, at jeg har modtaget mails og Facebook-beskeder med opbakning fra mine medlemmer, og når jeg er ude til møder med dem, får jeg ikke andet end positive tilkendegivelser. Vi, der er ansat ved Danmarks Domstole, er jo normalt en pæn og tilbageholdende kategori af djøfere. Og vi har heller aldrig nogensinde før været udtaget til at skulle strejke. Men vi står klar!"

Hvad betyder det for retsvæsenet, hvis dommerfuldmægtigene strejker?

"Så vil mange sager blive aflyst, store som små fra straffesager til dødsbosager. Danskerne vil opleve, at sagsbehandlingen går fuldsætning i stå på en række områder i Danmarks Domstole.

Nu skal vi stå fast

Hvad håber du på, der sker i den kommende uge?

"Jeg håber, at forligsmand Mette Christensen kommer med en melding om, at hun har fundet frem til et mæglingsforslag, som begge parter kan sige ja til. For jeg ved, at vores forhandlere kun stiller sig til tåls med en fælles løsning, som er god for os alle. Så hvis hun kommer med en løsning, begge parter har sagt ja til, så er det, fordi vores forhandlere har opnået det."

Og ellers skal de faglige organisationers forhandlere stå fast?

"Ja. Jeg ønsker mere end noget andet, at vores forhandlere står fast. For de har os alle sammen i ryggen med fuld opbakning."

Også selvom det kommer til at koste en storkonflikt?

"Ja, for alternativet er en dårligere offentlig sektor, og det ønsker ingen."

Hver morgen i denne uge har offentligt ansatte mødtes til OK18-aktion kl. 7:45 på Dronning Louises Bro og ved Trianglen i København for at vise, at de står sammen.

Temaet er ’Skulder ved skulder. En fælles løsning for alle’.

Sidste aktion er på mandag den 9. april. Medlemmer af AC-organisationer mødes på Dronning Louises Bro til højre ved statuen, der forestiller floden 'Tiberen', ved indre-by-siden.        

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Ankestyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet