Er du blandt de djøfere, der arbejder mest?

13-02-2018
1 min.

Nye tal om de privatansatte Djøf-medlemmer kaster lys over myter om, hvem der har de længste arbejdsuger. Se, hvor høj arbejdstiden er rundt om i landet, hos forskellige aldersgrupper og i forskellige brancher.

Der bliver gået hårdest til den i konsulent- og rådgivningsbranchen, når det gælder arbejdstid. Her arbejder en djøfer nemlig i gennemsnit 45 timer om ugen, mens djøfere ansat i interesseorganisationer ’kun’ arbejder 41 timer.

Det viser Djøf Privats seneste lønstatistik, hvor medlemmerne er blevet bedt om at opgive deres ugentlige arbejdstid.

Udfordrer myter

Og billedet af, hvor meget de privatansatte djøfere arbejder, kan måske være med til at aflive en myte eller to. Der er nærmest ingen forskel på, hvor mange arbejdstimer en djøfer i provinsen og en djøfer i hovedstaden har. Derimod arbejder en djøfer i 50’erne mere end en djøfer i 30’erne.

Og generelt set har arbejdstiden nærmest ikke rokket sig ud af stedet de seneste syv år. Intet tyder altså på, at der er blevet trukket ekstra store veksler på hverken chefer eller medarbejdere under finanskrisen.

Arbejdstid overvurderes ofte

Til gengæld er den gennemsnitlige arbejdstid for alle djøf-grupper langt over 37 timer. Direktørerne topper med 49 timer, mens de menige djøfere arbejder 42 timer i gennemsnit. Det skal dog understreges, at der er tale om djøfernes selvoplevede arbejdstid. Tidligere studier fra Rockwoolfonden viser, at vi typisk arbejder mindre, end vi selv tror.Hvor meget arbejder du selv? Her kan du se, hvordan din arbejdstid ser ud i forhold til andre djøferes.


Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommenter

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.