Tema: Din og min karriere

"Uffe er også ambitiøs, men ikke på samme måde som mig"

07-12-2018
3 min.

Selv om Uffe Foged Jespersen er begyndt at arbejde lidt, har familien stadig helt ro på om morgenen i São Paulo.

Foto: Jacob Nielsen

Uffe Foged Jespersen var super-ærgerlig over at måtte springe i målet til et job som inhouse-advokat. Men nu skriver han med stolthed ’expat far, medrejsende husbond og domestic manager’ øverst på sin LinkedIn-profil. På hustruen Helle Brydes profil står der Novo Nordisk ’Head of Commercial IT – Region Latin America’.

Da Helle og Uffe i sommer skulle besøge nogle venner i Danmark, fortalte vennerne deres omgangskreds, at de skulle have besøg af en expat-familie fra Brasilien. Reaktionen fra alle, der hørte det, var: ’Spændende – hvilket job har han fået?’ Det faldt ikke en eneste af dem ind, at det faktisk er Helle, der har fået jobbet i São Paulo, og at Uffe er medrejsende husbond og primært tager sig af børnene, Emma på fire år og Arthur på et.

Men det er sådan, det hænger sammen. Helle og Uffe havde længe talt om, at det kunne være fedt at komme ud. Muligheden havde budt sig én gang tidligere, hvor Helle fik tilbudt en udstationering i Indien for Novo Nordisk. Men så fandt hun ud af, at hun var gravid, og så røg dén udstationering.

For mens Helle har set en række af sine yngre mandlige kollegaer tage ud uden børn og komme hjem med, var det ligesom ikke en mulighed for hende, da hun ikke var den medrejsende hustru, men dén, der skulle bestride jobbet. Og som Uffe siger: ”Jeg kan jo ikke føde børnene.”

Uffe har en baggrund som sprogofficer og jurist – senest har han arbejdet som chefkonsulent og procedør hos Forbrugerombudsmanden. Men han sagde op, fordi han havde landet et meget attraktivt job som inhouse-advokat hos en dansk virksomhed. Sideløbende havde Helle igen søgt om at blive udstationeret.

Helle er cand.merc. i International Business og har en mangeårig karriere i Novo Nordisk bag sig. Og så skete der altså det, at hun og Uffe samtidig fik tilbudt et job, de meget gerne ville have. 

Men hvordan tacklede I den udfordring?

”Vi havde jo talt om at komme ud rigtig længe. At få den oplevelse som familie at bo i et andet land og en anden kultur. Og vi var enige om, at vi ville slå til, hvis muligheden bød sig. Da det var Helle, der havde de største muligheder for at få et job i udlandet, var det naturligt, at jeg blev den primære på hjemmefronten,” siger Uffe.

Helle supplerer:

”Der er altid én, der må gå lidt på kompromis. For når man har små børn, er det min personlige holdning, at man ikke kan køre to meget ambitiøse -karrierer på samme tid. Der er nok ingen tvivl om, at i vores forhold er det mig, der har fokus på at gøre ledelsesmæssig karriere. Og Uffe har altid støttet op om, at hvis jeg gerne ville noget mere, så er det dét, vi gør,” fortæller Helle.

Og det er bestemt ikke, fordi Uffe ikke er ambitiøs, understreger de begge.

”Men den opadstigende kurve er ikke så vigtig for mig, som den personlige og faglige udvikling er. Og i dag er vi jo 45 år på arbejdsmarkedet, så at tage tre år ud af hamsterhjulet – og så til et så eksotisk sted som Brasilien – var egentlig en ret let beslutning,” siger Uffe.

”Det er nok derfor, det ikke har givet de store sværdslag, i forhold til hvis vi havde haft to sideløbende karrierer med fokus på karrierestigen.”

Når man har små børn, er det min personlige holdning, at man ikke kan køre to meget ambitiøse karrierer på samme tid.

Helle Bryde

Hvad har I talt om med hensyn til dine muligheder, når I skal hjem igen, Uffe?

”Jeg, eller vi, havde da en del overvejelser i starten. Men vi besluttede, at nu skulle det være. Og så har jeg da et håb om, at en arbejdsgiver vil se mine personlige erfaringer som et plus.”

”Ja, og det siger da noget om éns personlighed, at man er villig til at tage nogle chancer og bare kaste sig ud i ting, selv om man ikke helt ved, hvor det ender,” siger Helle.Det faglige er dog ikke lagt helt på hylden. Uffe har fået en aftale om at løse nogle konsulentopgaver for en dansk advokatvirksomhed, og det har han så småt taget fat på, og han har også planer om noget uddannelse.

Men lige nu nyder de bare, at børnene ikke skal proppes i flyverdragter, og at der er helt ro på om morgenen, fordi Uffe ikke skal på arbejde. 

Kommentér
1
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.