Tema: Rekruttering

"Jeg kunne mærke det rush og drive, der er i jobbet"

08-11-2018
2 min.

Case competitions gør det lettere at sikre, at kandidatens personlighed passer ind i firmaet, mener Sidsel Green.

Foto: Jacob Nielsen

Sidsel Green vandt en case competition i konkurrence med over 20 andre studerende. Præmien var et praktikophold hos Boston Consulting Group, der fløj hende til Düsseldorf på første praktikdag. I dag er hun fastansat.

Du var med i en case competition. Hvad vil det egentlig sige?

”Vi var 20-25 mennesker, de fleste af os studerende, der blev samlet på et kursuscenter i tre dage og to nætter. Vi blev så delt op i hold af fire personer, der skulle løse en case.”

Hvad gik casen ud på?

”Det var en rigtig opgave, som BCG lavede pro bono for Red Barnet. Hvordan kunne vi øge deres indtjening fra den årlige indsamling? Der sad en konsulent fra BCG med os i rummet, og så kom der indimellem forskellige andre fra firmaet ind for at observere os.”

Hvad kiggede de efter, tror du?

”I en case competition bliver du alt andet lige testet i, hvor god du er til teamwork, til at tilrettelægge dit arbejde og til at løse problemer. Den slags evner.”

Hvordan oplevede du det?

”Det er super-intensivt. Vi ankom onsdag aften og tog hjem fredag aften. Men det var også helt vildt sjovt at opleve livet som konsulent på en meget mere direkte måde. Jeg kunne mærke det rush og drive og speed, der er i jobbet.

Og så var det fedt at møde så mange forskellige mennesker i virksomheden. Vi spiste morgenmad og aftensmad sammen med dem, og der var også forskellige sociale aktiviteter. En dag var vi ude at skyde lerduer. Det gav et godt indtryk af, hvem éns kommende kolleger kunne blive.”

Lærte du noget om virksomheden, som du ikke vidste i forvejen?

”Jeg var meget overrasket over, i hvor høj grad BCG arbejder med social impact. Og så var jeg virkelig overrasket over, hvor fantastisk søde folk var. Allerede fra dag ét følte jeg mig nærmest som en del af virksomheden. Der var ingen armslængde. Alle var meget åbne.”

Du var en af fire, der vandt den case competition. Hvad skete der efterfølgende?

”Jeg vandt et praktikophold på seks uger, hvor jeg blev sat på et projekt, som om jeg var fastansat konsulent. På min første dag blev jeg fløjet til Düsseldorf, hvor vi skulle lave en stor omstrukturering af en virksomhed. Det var en kæmpe opgave at få ansvar for, men jeg fik masser af støtte, og så lærer man hen ad vejen. Det var fedt.”

Hvad tænker du om case competitions som alternativ til den klassiske jobsamtale?

”I år sad jeg på den anden side af bordet og var med til at arrangere vores case competition. Og det er bare en rigtig god måde at teste det, som vi kalder the personal fit. Hvordan passer man ind?Der er mere tid til nogle længere samtaler, og det er en god mulighed for at samle en bred vifte af ansøgere – også dem, der ikke traditionelt søger konsulentjob. Normalt vil der være nogle, der læser statskundskab, mens andre er hardcore økonomer, atomfysikere eller måske ingeniører. Det er den diversitet, der skaber de bedste løsninger.”

Har du et tip til andre, der står over for en case competition?

”Man skal ikke være bange for at tage ansvar for gruppen. Man skal selvfølgelig ikke overrumple og tromle de andre, men hvis man kan tage ansvar på en inkluderende måde, så kan man virkelig skille sig ud. Tro på dig selv. Der er en grund til, at du er blevet inviteret med.” 

Kommentér
1
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommenter

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.