Gadgets & Apps

17-08-2017
2 min.
Microsofts Surface Book - bærbar, når det er bedst.

Surface Book kommer til Danmark

Microsofts Surface Book-serie er langt om længe nået til Danmark. Storebroderen til Surface Pro og Surface Laptop er ifølge Microsoft den ultimative bærbare pc, hvilket anmelderne foreløbig har givet dem ret i. Den består af to dele, en tablet og en base med tastatur, der kan fås i en særlig ’Performance’-udgave. Sidstnævnte indeholder et ekstra batteri og et dedikeret grafikkort med ekstra ydelse. De to dele sættes sammen med et nyudviklet hængselsystem, der forvandler Surface Book til en fuldblods-laptop. Dens 13,5 tommers touch-skærm har en opløsning på 3000x2000 pixels, og man kan skrive eller tegne direkte på den med den medfølg-ende pen. Man skal dog betale en del for den høje ydelse. Surface Book starter ved 20.999 kroner.

Disse apps skal du downloade i denne måned:

Cinema FV-5

Men medfølgende kamera-app er sjældent tilfredsstillende, hvis man vil udnytte sit smartphone-kamera fuldt ud. Især på videosiden halter det ofte. Cinema FV-5 til Android råder dog grundigt bod på dette og er en video-udgave af den populære foto-app Camera FV-5. Den giver adgang til professionelle videofunktioner såsom fokusindstilling under optagelse, lydoptagelse fra eksterne kilder, bedre indstilling af lysfølsomhed og hvidbalance og eget valg af format og video-codec. Både lyd- og lys-niveauet angives tydeligt, så man undgår forvrængning på begge dele. Der findes både en gratis version og en betalt pro-version med endnu flere funktioner.

ExpressVPN

Det er let at blive skræmt fra vid og sans, når man læser alle nyhederne om privatpersoner, der bliver hacket eller overvåget på deres smartphones. Én måde at gøre sin smartphone-brug lidt mere privat på er ved at installere en VPN. ExpressVPN er en af de bedste af slagsen og sætter en krypteret forbindelse ind mellem dig og resten af internettet via en server et sted i verden. En anden fordel ved dette er, at du fx kan vælge at gå på nettet via en server i New York, hvilket pludselig giver adgang til at downloade apps og bruge tjenester, der endnu ikke markedsføres i Danmark. For at du kan udnytte ExpressVPN fuldt ud, skal du dog tegne et abonnement.

Blinkist

Er du træt af ikke at kunne snakke med om de seneste nye bøger, fordi du kun har tid til at læse jobrelevant stof? Her kan appen Blinkist hjælpe – i hvert fald når det gælder nonfiction-bøger på engelsk om fx business, videnskab eller politik. Blinkist kondenserer både nye og gamle bøger med store idéer ned i et mere spiseligt, 15-minutters format, der tilmed bliver læst op for dig, så du kan blive opdateret, mens du kører bil eller motionerer. Det kan godt være, du ikke bliver belæst som en universitetsprofessor, men du bliver opdateret om det hele på den halve tid. Der findes en meget begrænset gratis version og et betalt abonnement.

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.