Gadgets & Apps

21-06-2017
3 min.
Apples iPad Pro.

Større skærm – samme kropsstørrelse

Apple har opdateret sine iPads for professionelle, der ikke så overraskende hedder iPad Pro. Der er især sket noget interessant ved den mindste af de to størrelser. Normalt har iPad Pro en skærm på henholdsvis 9,7 og 12,9 tommer. Men den førstnævnte skærm er nu vokset til 10,5 tommer, uden at selve kroppen er blevet større. Derudover har begge udgaver af iPad Pro fået nye processorer, der gør dem 30 procent hurtigere, og skærmen har fået større farvedynamik. Skærmen kan nu også opdateres op til 120 gange i sekundet, hvilket ikke bare gør hurtige bevægelser på skærmen flottere, men også gør det muligt at bruge iPad-pennen Pencil mere præcist. De danske priser starter ved 5.599 kr.

Verdens tyndeste hybrid-laptop

Kan man godt lide lette laptops, der også kan fungere som en tablet, har ASUS netop lanceret en pc, der er værd at overveje. Producenten siger selv, at det er den tyndeste laptop af sin art, men det betyder ikke, at der er skruet ned for ydelsen indvendigt. I ASUS Flip S sidder der en i7-CPU fra Intel, og den kan fås med helt op til 1TB SSD-lager. Den 13,3 tommer store skærm kan håndtere en opløsning helt op til 4K, hvilket stadig er en sjældenhed i bærbare computere, og batteriet holder til 13 timers brug. Men det helt store salgsargument er uden tvivl, at den kun er 10,1 mm tynd på det tykkeste sted og vejer 1,1 kilo. Den kommer til Danmark i august og kommer til at koste 12.999 kr.

Danmark snydes for intelligente højttalere

Apple har annonceret produktet HomePod, der er et svar på Amazons Echo-højttaler og Googles rival, Home. Alle tre har det til fælles, at de har indbyggede virtuelle assistenter, man kan tale med. Disse assistenter kan svare på spørgsmål om alt fra vejret til konvertering af måleenheder, spiller musik på kommando og gør det muligt at styre de intelligente enheder i éns hjem med stemmen. Men bare ikke i Danmark. Ligesom Echo og Home kommer HomePod nemlig ikke til Danmark lige foreløbig. Echo har nu været på markedet i tre år, og der er stadig ikke udsigt til, at den kommer til Danmark. Måske er det, fordi tech-firmaerne tror, vi ikke kan forstå engelsk i Danmark. Måske er det af andre årsager. Men snydt, det bliver vi.

Disse apps skal du downloade i denne måned:

Google Assistant

Det er måske ikke så underligt, at Google Assistant kan findes på moderne Android-telefoner. Men at den nu også er tilgængelig til iOS, er måske lidt mere specielt. Dermed kan iPhone-brugere downloade et alternativ til Siri, der er baseret på Googles kunstige intelligens og kan integrere sig tæt med éns Gmail-konto og Google-kalender, hvis man bruger disse. Modsat Siri taler den dog kun engelsk.

Neutron

Er man musikelsker, er det ikke altid, at musikstreaming-tjenester som Spotify leverer den lydkvalitet, man gerne vil have. Har man fx købt såkaldte hi-res- eller lossless-filer i feinschmecker-musikbutikker online, kan man lagre disse på sin smartphone og afspille dem med Neutron. Ud over at kunne håndtere musikfiler i høj lydkvalitet har den også alle de equalizer- og afspilningsfunktioner, man kan ønske sig.

Audm

Hvis du er typen, der holder af at læse engelsksprogede medier for at få et internationalt perspektiv, kan Audm være noget for dig. Tjenesten leverer long-read-artikler fra nogle af verdens mest respekterede medier, men indtalt af professionelle lydbogs-oplæsere. På den måde kan du lytte til dem, mens du kører bil, laver mad eller på anden vis bruger hænderne til noget andet.

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.