Gadgets & Apps

27-04-2017
3 min.

Topmodel uden kanter

Galaxy S8 er Samsungs comeback-telefon efter et år med eksploderende smartphones og andre skandaler. Det nye skærmdesign har næsten ingen kanter, og skærmen fylder mere af fronten end nogensinde. Fx er den 1,1 millimeter tyndere end forgængeren GALAXY S7 Edge, og alligevel er skærmen 0,3 tommer større. Derudover har den samme anmelder-roste kamera som forgængeren, og software-designet har fået et grafisk løft. Det samme har sikkerheden – nu kan man f.eks. vælge at bruge iris-scanning eller ansigtsgenkendelse til at bekræfte sin identitet. Og så rummer S8 Samsungs nye, virtuelle assistent, Bixby, der kan hjælpe én i hverdagen. S8 starter ved 6.199 kr. 

Batteri nok til flere arbejdsdage

Batteri-levetiden er og bliver en af de vigtigste faktorer, når man køber en laptop. Især hvis man er meget på farten og ikke altid har adgang til et stik. Det ved Fujitsu godt, og derfor har firmaet nu lanceret business-notebook’en S937, der kan holde 21 timer på batteriet – hvilket vel svarer til to eller tre arbejdsdage, afhængigt af hvor travlt man har. Den har en skærm med 13,3”, der kan fås med touch, og vejer trods det store batteri kun 1,2 kg. Man slipper for adaptere med dens USB-stik mm. i fuld størrelse, og så kan den konfigureres med Intels kraftige Core-i7-processorer. Prisen afhænger af konfigurationen. 

Tænd lyset med telefonen

Det har indtil for nylig været en dyr fornøjelse at gøre sit hjem smart og intelligent. De såkaldte IoT (Internet of Things)-gadgets er dyre, hvis man skal have noget ordentligt. En pære i Philips’ Hue-serie, hvor man kan styre lysstyrke og -farve i pærerne fra sin smartphone, koster flere hundrede kroner. Men det gør IKEA nu noget ved. De har lanceret en række pærer i forskellige hvide nuancer, der kan tændes, slukkes eller dæmpes fra en smartphone-app. Man skal blot sætte pæren i og tilslutte den medfølgende gateway-enhed til sin trådløse router. Man kan også få en fjernbetjening og bevægelsessensorer, der kan regulere lyset, hvis man hellere vil det. Systemet har det meget passende navn TRÅDFRI og starter helt nede ved 149 kr.

Disse apps skal du downloade i denne måned:

Workflow

Apple har netop købt denne app og gjort den gratis for alle. Det kan man godt forstå, for den er nemlig et godt supplement til iOS. Workflow automatiserer en række handlinger, du hele tiden udfører på din iPhone og iPad. Det kunne fx være at kombinere fotos af rejsekvitteringer til én PDF og lave en mail, man kan sende til regnskabsafdelingen – altså sammen med ét tryk på en knap. Man kan selv definere sine Workflows eller downloade andres. 

Tetra

Arbejder du et sted, hvor virksomhedssproget eller mange konferencekald er på engelsk? Tetra er en smart app-tjeneste, der automatisk kan transskribere samtalens indhold for dig. Den lytter simpelthen med på samtalen og tager diktat, og du kan så gå igennem noterne bagefter, rette eventuelle fejl og lave et nemt referat. Der skulle være en version på vej til Skype, men den kan altså ikke dansk endnu. 

Nope

Nope er ikke en rigtig app, men en udvidelse til Chrome-browseren. Med Nope kan du slippe af med forstyrrende elementer på jobbet, der hele tiden kommer over til dig og vil snakke. Ved at klikke diskret på en knap i toppen af browseren (som du har åben af arbejdsårsager), får Nope din telefon til at ringe. Så er det bare at lade, som om du skal tale i telefon – så plejer folk at forsvinde.

1 kommentar
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer

Sedat

03.05.2017 kl. 18.49

Kan ikke finde appen tetra til iPhone???

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.