Ny uddannelse skal hjælpe kvinder til tops

01-03-2017
2 min.
25 kvinder med et særlig stort ledelsespotentiale er netop startet på det såkaldte Women’s Leadership Program PR-foto

25 kvinder med et særlig stort ledelsespotentiale har taget hul på et et-årigt uddannelsesforløb, der skal kvalificere dem til nøgleposter i dansk erhvervsliv.

Sanne Borgstrøms karriere hos A.P. Møller - Mærsk startede i 1999, hvor hun greb muligheden for at arbejde et år mellem sin bachelor- og kandidatuddannelse i finansafdelingen. I 2003 vendte hun tilbage til finansafdelingen og færdiggjorde samtidig sin cand.oecon. Siden 2008 har hun haft forskellige positioner inden for Procurement Finance med teams i Manila, Mumbai og København, senest som 'Head of Finance'.

Nu er hun og 24 andre kvinder med et særlig stort ledelsespotentiale netop startet på Women’s Leadership Program, et særligt uddannelsesforløb kun for kvinder.

Bag forløbet står Danish Diversity Council (DDC), et strategisk partnerskab indgået mellem konsulentvirksomheden Above & Beyond og Mærsk, McKinsey, Coloplast, Tryg, PwC, Gorrisen Federspiel samt Dansk Erhverv og Board Network.

Uddannelsesforløbet, som varer et år og omfatter fem master classes, er skabt i samarbejde med AVT Business School samt eksperter og undervisere fra bl.a. Harvard, Oxford og HEC.

Uddannelsens fokus ligger ifølge DDC på ’de skjulte barrierer, der forhindrer kvinder i at nå helt til tops i virksomheder’, og blandt undervisningstemaerne er disruption og eksponentiel udvikling.

Som led i forløbet indgår også sparring med ledelseskonsulenter fra McKinsey, netværksarrangementer og en personlig ’indflydelsesrig erhvervsmentor’, som bl.a. løbende skal sparre med kvinderne om de udfordringer, de møder i deres daglige ledelsesarbejde.

En vej til vigtige nøgleposter?

Som sit personlige udbytte af det første uddannelsesmodul fremhæver Sanne Borgstrøm selv nogle spændende diskussioner omkring strategi i bred forstand samt muligheden for at reflektere over strategiske beslutninger og udfordringer for sin egen virksomhed.

”Opbygningen af forløbet byder på en god blanding af strategi, ledelse og fremtidsperspektiver, som, jeg mener, alle er vigtige elementer for en leder at kunne mestre. Jeg tror på, at dette netværk kan være en god støtte i fremtidige karriereovervejelser,” siger hun.

Tine Willumsen, CEO og grundlægger af Above & Beyond, forventer da også, at deltagerne i det første uddannelsesforløb vil komme til at bestride vigtige nøglepositioner i dansk erhvervsliv de kommende år.”De er alle udvalgt af deres arbejdsgivere som ’high performers with high potential’, og det, at de allerøverste chefer og HR-afdelingerne også følger med, vil klart gøre en forskel med hensyn til fremtidige forfremmelser,” vurderer hun.

I første omgang er det kun DDC’s partnervirksomheder, der sender deltagere til uddannelsen, men Tine Willumsen vil gerne gøre den tilgængelig for flere.

”Vi planlægger fra 2018 også at tilbyde Women’s Leadership Program til både individuelle erhvervskvinder, der selv vil gøre noget ekstra for deres karriere, og virksomheder, der ønsker blot at sende en eller to kvinder til masterprogrammet,” siger hun.

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommenter

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.