Gadgets & Apps

16-03-2017
3 min.

Skærmen fylder det hele

Efter sidste år at have eksperimenteret med moduler, man kunne sætte på sin smartphone, er LG nu tilbage i mere vante former. Firmaets nye topmodel, G6, udmærker sig ved at have en skærm i formatet 18:9 i stedet for 16:9. Skærmen fylder det meste af fronten med blot tynde kanter i toppen og bunden. Derudover er der tale om en kraftfuld telefon med dobbeltkamera, der kan fås i en version med ekstra god lyd. Det sidste kommer i form af en særskilt, indbygget digital-til-analog-converter. Derudover har den et stort 3.300 mAh-batteri og er en af de første telefoner med Googles nye virtuelle sekretær, Google Assistant.

Smartur med alting ombord

Huawei har lanceret en ny version af deres smartur, Watch. Den hedder naturligvis Watch 2 og kommer som et af de første smarture med den nye Android Wear 2.0-software. Derudover kan uret fås med både GPS og mobildata indbygget, så man ikke behøver at koble det op til en smartphone. Derudover har uret pulsmåler og IP68-certificeret vandafvisning, hvilket reelt betyder, at man kan svømme med det. Bedst af alt er imidlertid, at uret har et større batteri end normalt, hvilket giver en batterilevetid på 25 dage, hvis det ikke laver andet end at vise klokken og tælle skridt. Bruger man det mere heftigt, skal man lade det op efter to dage.

Pennen er stærkere end musen

Da iPad i sin tid kom frem og revolutionerede tablet-markedet, kunne man ikke bruge en pen med den. Senere kom nogle tredjeparts-penne til iPad, der ikke var særligt gode. Men da Samsung lancerede sin Note-serie af tablets med den såkaldte S Pen, kom der dog skub i sagerne. Siden fulgte Microsofts Surface Pro-tablets, som der følger penne med til, og Apple har siden lanceret sin egen pen kaldet Pencil. Men Samsung bliver ved med at udvikle pen-og-tablet-konceptet. Seneste skud er GALAXY Tab S3, der netop er blevet lanceret. Den har en 9,7 tommers skærm med 4K-opløsning  og fire højttalere fra AKG/HARMAN, som Samsung købte for nylig. Og så naturligvis en pen, der som noget nyt kan skrive på skærmen, uden at skærmen skal låses op. Den kommer på gaden til april. 

Disse apps skal du downloade i denne måned:

Microsoft Sway

Sveder du stadig over PowerPoint? Med Microsofts Sway-app kan du lave præsentationer på en lettere og mere intuitiv måde direkte på en iPhone, en iPad eller en Windows-PC. Appen giver dig mulighed for let og elegant at bruge indbyggede skabeloner og grafikker eller hente billeder taget på din mobile enhed ind i præsentationen. Du kan derefter vise dem frem på selve enheden eller eksportere dem.

Google Gboard

Hvorfor skulle du dog installere et keyboard fra Google på din Apple-enhed? Det enkle svar er, at nogle mennesker ganske enkelt taster bedre på Googles tastaturer, og at disse også har en række emoji-muligheder, som Apples tastaturer ikke har. Det bedste er dog, at den nye Gboard-app til iOS understøtter diktering på dansk. Så hvis du ikke er tilfreds med, hvordan iOS tager imod indtalt diktat på dansk, er her et alternativ.

5 Minute Escapes

Har du brug for en pause midt i en presset arbejdsdag? Prøv 5 Minute Escapes. Denne gratis-app består af en række fem-minutters lydbidder, der giver dig mulighed for at lukke øjnene og flygte væk til f.eks. en trope-ø, en nat i ørkenen eller en japansk have. Du skal bare bruge et par hovedtelefoner og lidt fantasi for at lade disse korte soundtracks tage gassen af stress-ballonen.

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.