Gadgets & Apps

01-02-2017
3 min.
'Nordic Black' fra Libratone.

Dansk design-højttaler går i sort

Danske Libratone har vundet priser for lyden i sine produkter, men Danmark er kendt for indretningsdesign, så selvfølgelig skal Libratone også se godt ud i hjemmet. Den lille, trådløse Zipp-højttaler med filt-indpakning er et godt eksempel. Den har indtil nu kunnet fås i nogle temmelig farvestrålende modeller, men nu har Libratone også lavet en cool version i sort. Der er samtidig kommet nogle enkelte, nye funktioner til såsom styring af Spotify-playlister direkte fra højttalerens top. Den nye, sorte model hedder ’Nordic Black’ og koster 2.399 kroner. 

Klassisk laptop i nye klæder

Lenovo fejrer ThinkPad-brandets 25-års jubilæum ved at opdatere serien og især den populære X1 Carbon-model. Den har nu en skærm på 13,3 tommer i en ekstremt tynd ramme. Samtidig er der skåret en del af vægten, så den nu kun vejer 1,15 kg, men der er stadig blevet plads til et større batteri. Batterilevetiden på X1 Carbon er nu hele 15 timer. Den nye model kommer også med mulighed for LTE-mobildata og de seneste top-CPU’er fra Intel. Vil man fyre helt op for udstyret på laptoppen, kan man få den med 16GB RAM, 1TB SSD og en skærmopløsning på 2560x1440. Den starter ved cirka 10-11.000 kroner. 

Så tynde er tv-skærme i 2017

Hvor flad kan en fladskærm blive? Temmelig flad, hvis man spørger en af verdens største producenter af fladskærme, LG. De nylancerede topmodeller i Signature W-serien er blot 2,57 millimeter i dybden, og det er faktisk så tyndt, at tv’et ikke kan stå på en fod. Tv’et skal simpelthen op at hænge på en væg. Der går et tyndt kabel med alle lyd- og billedinformationerne ned til en medfølgende soundbar, hvor lyden kommer fra, og som man kan koble fx sin kabelboks eller medie-streamer til. W-serien har OLED-skærme, hvilket giver en tårnhøj billedkvalitet. Som altid med den slags ny tv-teknologi er den dog ikke ligefrem billig i starten. Hvis man kan nøjes med en 65-tommer-version, skal man lægge omkring 75.000 kroner, og den store 77-tommer-version koster over 200.000 kroner. 

Disse apps skal du downloade i denne måned:

Inrix Traffic, iOS/Android

Traffic er et af de bedre alternativer til Google Maps, man kan finde. Som navnet antyder, giver appen ikke blot kort- og navigations-oplysninger, men kan også navigere dig uden om den værste trafik-travlhed. Det sker bl.a. med data fra Vejdirektoratet. Men Inrix kan også fortælle dig, hvordan parkerings-situationen er ved din destination – helt ned til, hvad det koster at parkere der. 

TIDAL, iOS/Android

Musik-streaming-appen, der tidligere har været kendt som WiMP i Norden, har været nævnt på disse sider før. Men nu kan TIDAL noget, som konkurrenter som Spotify og Apple Music slet ikke kan. Den kan nemlig levere musik i såkaldt 24/96 hi-res – altså i en digital opløsning, der er bedre end ukomprimeret CD-kvalitet. Det sker stadig via streaming og kræver, at man betaler for det særlige ’HiFi’-abonnement. 

Posture, Android  

Undersøgelser viser, at vi kigger på vores telefoner gennemsnitligt 85 gange om dagen. Det sætter vores nakke og rygrad under pres, fordi vi sjældent holder telefonen op i øjenhøjde. Denne app minder dig om at gøre netop dette, når du holder telefonen på en måde, der ikke er godt for din holdning. Samtidig kan den give dig jævnlige påmindelser om at rette dig op, hvis du sidder ned og arbejder i længere tid.

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.