Brug din indflydelse

01-02-2017
1 min.

Af Henning Thiesen, formand for Offentlige Chefer i Djøf, og Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig

Har fremtidens arbejds­marked, mobilitet og seniorer noget med hinanden at gøre i Djøf? Ja, for sammen med lønspørgsmålet kan det blive temaer i de kommende overenskomstforhandlinger for den offentlige sektor, OK18. Og selvom selve forhandlingerne først går i gang om et år, så er det nu, at idéer til krav skal samles ind blandt jer medlemmer.

For os handler det grundlæggende om at skabe attraktive arbejdspladser i den offentlige sektor. For der er brug for talent, erfaring og engagement, hvis den offentlige sektor også i de kommende år skal udfylde rollen som en af forudsætningerne for succes i den private sektor. Hvis ikke vi formår at tiltrække og fastholde gode folk til de offentlige institutioner, ja, så vil det gå ud over den kvalitet, som borgere og virksomheder har berettigede forventninger om.

Derfor handler OK18 både om den enkelte djøfers værdi, men så sandelig også om samfundets udbytte af en attraktiv offentlig sektor. Kvalitet koster som bekendt, og derfor har vi også en forventning om, at de offentlige arbejdsgivere ved overenskomstforhandlingerne værdsætter den indsats, som chefer og medarbejdere hver dag yder på de offentlige arbejdspladser.

Og nu er tiden som sagt inde til at høste de mange konstruktive idéer til krav blandt medlemmerne i Offentlige Chefer og Djøf Offentlig. Vi har også selv gjort os nogle tanker inden for de temaer, som vi nævnte i starten. Fremtidens arbejdsmarked stiller nye krav til selve den måde, som vi indretter os på og de kompetencer, som vi skal have. Mobiliteten mellem sektorer og landsdele bliver også mere tydelig. Et fokus på øget fleksibilitet i de sidste år på arbejdsmarkedet bidrager til, at flere kan bidrage frem til pensionen. Og endelig skal vi arbejde for at forbedre reallønnen, som jo er den meget tydelige erkendelse af den værdi, som djøferne skaber hver dag.Men ellers er det kun fantasien, der sætter grænser for idéer fra de af jer, der er omfattet af de offentlige overenskomster. Vi håber, at I vil melde dem ind senest d. 28. februar på djoef.dk/ok18. Så skal vi nok kæmpe for jer, alt hvad vi kan derefter.

Så brug din indflydelse. Det er din og vores hverdag, vi forhandler om!

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.