Studerende giver virksomheder en hånd

05-01-2017
1 min.

Gennem projektet Akademikerkorpset løser studerende ulønnede opgaver for mindre virksomheder. Tre århusianske studerende hjalp fx en brancheforening for flyttefirmaer med at kommunikere bedre.

Studerende hjælper virk­somheder, og virksomheder hjælper studerende. Det er grundtanken bag Akademikerkorpset, som er en opgavebørs, hvor små og mellemstore virksomheder efterspørger løsninger på forskellige udfordringer. Studerende tilknyttet korpset byder ind på opgaverne. Typisk er der tre studerende om at løse en opgave.

Daniel Beyer Christensen, Louise Bjeldbak Henriksen og Lasse Sloth Larsen læser henholdsvis Strategi, Organisation og Ledelse, statskundskab og International Economic Consulting. De havde aldrig mødt hinanden, før de løste en opgave for Dansk Møbeltransport Forening. Louise Bjeldbak Henriksen uddyber:

Hvilken opgave skulle I løse?

”Vi skulle hjælpe med at øge kend­skabet til og værdien af deres forening og brand. Både over for deres med­lemmer, som er flyttefirmaer, og over for firmaernes kunder. Samtidig skulle opgaven kunne løses for foreningens relativt sparsomme midler.”

Hvorfor havde de brug for jer til det?

”Vi kom med en analytisk sans, kritisk tænkning, skæve idéer og struktur. Det var også en fordel, at vi kom udefra med helt friske øjne. Mange folk i flyttebranchen har været der i 20-25 år, fandt vi ud af.”

Hvad kom I frem til?

”Vi foreslog bl.a., at de brugte en relationsbaseret markedsføringsstrategi, hvor de fx blev mere synlige på med­lemmernes flyttebiler og på Facebook, og at de hyrede en studentermedhjælper til at målrette deres kommunikation.” 

Én af jer?

”Nej. Nærmere en kommuni­kations­­studerende, som bl.a. kan målrette deres hjemmeside.”

Hvad gav det jer at løse opgaven?

”Det gav en smagsprøve på, hvad vi måske kan komme ud til, når vi er blevet færdige. Vi fik lov til at afprøve vores teori i praksis, men fandt også ud af, at alt ikke passede snorlige inden for teori-kasserne.”

Har foreningen gjort noget ved jeres forslag?

”Ja. Vi fik en anbefaling, hvor de skrev, at det havde ført til en revurdering af foreningens indsatser. Så det er stort for os.”

Hvor lang tid brugte I på opgaven?

”Sammenlagt omkring tre dage, og der gik da nogle nætter med det. Det er også, fordi de færreste studerende vælger kun at have et frivilligt job. Vi har også alle tre betalte studiejobs ved siden af.” 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.