Gadgets & Apps

06-01-2017
3 min.

Ledningsfri lyd 2.0

Tidligere var høretelefoner bundet til et kabel og ”dumme”, men nu er de ved at blive trådløse og intelligente. Apple har for nylig lanceret sine AirPods, men der er også alternativer. Det kunne fx være Bragi Dash (billedet), der ikke bare formidler lyd, men også kan sætte dig i kontakt med en virtuel assistent som Siri og meget andet. Danske Jabra har lavet Elite Sport-modellen, der kan måle din puls og sætte en virtuel, personlig træner i ørerne på dig. Og endelig er der Doppler Labs’ Here One og Boses Hearphones, der begge udmærker sig ved at kunne filtrere visse lyde i omgivelserne fra og forstærke andre. Fremtiden lyder godt inde i øret.

Tidløst design i trådløs fremtid

De dansk-designede Podspeakers har virkelig et tidløst design. Da de blev lanceret tilbage i 90’erne, tog især MiniPods-højttalerne kegler og endte med at være fast installeret i lejlighederne i serien ’Friends’ og i en række design-orienterede danske hjem. I dag ser de stadig smarte ud, og nu kan MiniPods fås som trådløse Bluetooth-højttalere i en ny version. Man kan enten bruge dem som enkeltstående højttaler, eller hvis man gerne vil have et stereobillede, kan to højttalere kombineres med og uden kabel. Vælger man det sidste, kan man spare lidt penge ved at købe den ikke-trådløse version og koble den på den trådløse. Højttaleren er lavet i glasfiber-holdigt plastik, hvilket dæmper resonansen på næsten samme måde som træ. 

Kraftværk fra Huawei til færre penge

Egentlig var det slet ikke meningen, at man skulle kunne købe Huawei Mate 9 Pro uden for Kina. Men telefonen er alligevel kommet ud i Norden, og den er lidt af et kraftværk. Designet minder en del om Samsungs Edge-serie, hvor den 5,5 tommer store skærm med en opløsning på 2560 x 1440 pixels vrider sig ud over kanten. Indvendigt driver Huaweis egen hurtige Kirin-processor værket sammen med 6GB RAM og 128GB lagerplads. Bagpå sidder et dobbeltkamera, der benytter Leica-linser og kombinerer kameraer på 12 og 20 MP for at opnå stor brændvidde og mulighed for at stille bedre fokus. Og så har den et 4.000 mAh-batteri, der får den til at holde ekstra længe på en opladning.  

Disse apps skal du downloade i denne måned:
Netflix VR

Android

Netflix er med på VR-beatet. Hvis man er abonnent og har taget springet ud i Virtual Reality-havet med f.eks. Samsungs GEAR VR-brille eller Googles Daydream-brille, kan man nu også se film i Virtual Reality med Netflix. Selve filmene er ikke i VR, i stedet er der en virtuel stue, hvor man ser Netflix på en skærm. På den måde kan man få en slags virtuelt video-privatliv i toget eller bussen. 

Adobe Photoshop Fix

iOS/Android

Det kan være besværligt at skulle overføre sine smartphone-billeder til computeren, hvis man bare vil rette en lille fejl med Photoshop eller lignende. Heldigvis fås Photoshop i en lille app-version lavet til netop at korrigere de mest almindelige fejl på mobilbilleder, lige fra beskæring over røde øjne til justering af skygger i billedet. Og så er appen endda det gratis. 

Signal

iOS /Android  

Nogle gange har man behov for fortrolige samtaler, hvad enten det er med en klient, kunde, en medarbejder eller noget helt tredje. Hemmelige samtaler kan ske i messenger-form med Signal, der er krypteret fra den ene ende af kommunikationen til den anden. Du kan endda sende filer i hemmelighed med Signal eller arrangere en fortrolig gruppe-chat.

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.