gadgets & apps

22-09-2016
3 min.

Højttalere spiller musik i 360°

Bang og Olufsen i Struer fortsætter med at lave udfordrende designs til deres lydprodukter i luksusklassen. I stedet for at lade sig binde af den sædvanlige stereo-opsætning med to højttalere kan firmaets nye BeoSound 1 og 2-højttalere spille i 360° i stedet. På den måde kan du blive omringet af lyd fra et enkelt sted i rummet. Højttalerne er aktive og trådløse og kan streame musik direkte fra nettet eller fra en separat lydkilde. BeoSound 2 kan dog tage imod et analogt kabel. Den er den største af de to og er tænkt som en stationær højttaler, mens BeoSound 1 kan køre på batteri og tages med rundt. De kan begge indgå i et multirums-system. De koster henholdsvis 9.995 og 12.995 kr.

Ny iPhone kan stille skarpt

Så landede 2016-versionen af Apples populære iPhone, og i år har firmaet valgt at fokusere primært på kameraet som hovedfeature. Især på den store model, iPhone 7 Plus, er der gjort noget særligt ud af det med to kameraer, der fungerer som ét. Det ene har en vidvinkel-linse som dem, der sidder på smartphones generelt, den anden er en telelinse. Den sidstnævnte kan ikke bare levere optisk zoom, men en softwareopdatering til efteråret vil også gøre det muligt at bruge de to kameraer til at lave fokus-effekter, man normalt kun finder i store kameraer med rigtige linser. Derudover har iPhone 7 Plus fået en hurtigere processor, en ny trykfølsom Home-knap, og hovedtelefonstikket er fjernet. 

Ny PlayStation er ikke for filmfans

Filmfans bør nok tænke sig om, inden de køber Sonys nye PlayStation 4 Pro-model. Den kan afvikle spil i den nye 4K-billedkvalitet, men Sony har valgt ikke at sætte et 4K UHD Blu-ray-drev i maskinen. Det betyder, at den ikke kan vise film fra de nye 4K UHD-skiver, der har så meget kapacitet, at de kan indeholde film i en billedkvalitet, der ligner den, man ser i biografen. Men selvom Sony Pictures er blandt de selskaber, der har udsendt flest film i den høje billedkvalitet, kan PS4 Pro altså ikke afspille dem. Ærkerivalen Xbox One S har derimod et 4K UHD Blu-ray-drev og kan vise filmene.  

Disse apps skal du downloade i denne måned:

Headspace

iOS/Android

Al videnskab peger på, at lidt meditation dagligt gør én langt mere produktiv og klarttænkende og sænker stressniveauet. En god app, der tager meditation seriøst uden alt for meget hippie-flip, er Headspace. Den lærer dig at meditere hvor som helst og har endda en funktion til pendlere, der tager offentlig transport. Det er nok ikke en god idé at bruge den bag et rat.

Any.do

iOS/Android

Der findes mange gode apps til at organisere sine opgaver med, men Any.do er smart, fordi man undgår ”Jeg kommer lige derfra”-frustrationer. Any.do kan nemlig bruge din smartphones lokations-teknologi til at minde dig om at udføre en opgave, købe en vare eller lignende, når du befinder dig et bestemt sted. Og så kan Any.do også synkronisere på tværs af smartphone, computer, tablet og så videre. 

The Email Game

mac/PC

Såkaldt ‘Gamification’ kan være ret motiverende. Ved at indsætte et konkurrence-element, når du skal være produktiv, kan du få tingene gjort. Det hjælper The Email Game dig med, hvis du bruger Gmail eller Google Apps. Du har 45 sekunder til at vælge, hvordan du vil reagere på en email, og du får point for at reagere produktivt, ved f.eks. at svare på den. Til gengæld trækker det fra, hvis du springer den over. Du finder appen på http://emailga.me.

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.