Gadgets & Apps

25-08-2016
3 min.

Fitness-smartur fra eksperterne

Finske Polar lavede fitnessgadgets, længe før der var noget, der hed FitBit, og var blandt de første, der gjorde det muligt at smide ens fitnessdata over på computeren. Nu har de så kombineret deres erfaring herfra med en af tidens største smarturs-platforme, Android Wear. Smarturet M600 er et Android Wear-ur, hvor der er gjort ekstra ud af fitness-funktionerne. Pulsmåleren er bedre end hos konkurrenterne, fordi den bruger seks LED’er i stedet for en eller to. Uret er så vandtæt, at man kan svømme med det, og det har en bedre batterilevetid end normalt og kan holde op til 48 timer på en opladning. Det gælder dog ikke, hvis man slår den indbyggede GPS til – som dog også er smart, da den gør det muligt at tracke løbeturen uden at have smartphonen med sig.  

Samsungs Note-serie er tilbage i Danmark

Samsung sprang Danmark over, da de lancerede deres forrige phablet, GALAXY Note 5. Siden har de droppet nummer 6 og er gået direkte til Note 7, der så til gengæld er kommet til salg i Danmark. Hovedfeaturen i Note-serien er muligheden for at skrive på skærmen med S Pen. Denne er blevet mere trykfølsom, hvilket gør det endnu mere naturligt at bruge den. Selve Note 7 er lidt af et kraftcenter. Skærmen er en 5,7 tommers skærm med en opløsning på 2560 x 1440 pixels, der kan vise video i den nye HDR-kvalitet fra f.eks. Netflix. Bag skærmen sidder Samsungs egen Exynos-processor med otte kerner og en hastighed på 2.3 GHz – og den har endda en ekstra firekernet 1.66 GHz-processor og 4GB RAM til at give lidt ekstra power. Hovedkameraet er på 12 megapixel, men er med Samsungs Dual Pixel-teknologi, så de 12 megapixel fremtræder nærmere som 24. Endelig er der 64GB lagerplads ombord, der kan udvides til 256 GB med microSD-kort. 

Månedens gadget-bommert

Pas på elspareskinnerne

De fleste af os er nok efterhånden bevidste om at spare på strømmen, så vi også har en planet at efterlade til vores børnebørn. En af metoderne er at bruge strømskinner, der kan lukke af for den forbrugerelektronik, der står og bruger strøm selv i slukket tilstand, f.eks. et tv. Med en elspareskinne skulle standby-strømforbruget altså kunne reduceres. Men pas på, hvilke du køber. Det danske website Nørdoteket.dk har testet elspareskinner af den slags, der normalt sælges til omkring 100 kr. De seks forskellige enheder, der blev testet, var alle konstrueret så dårligt, at de var decideret farlige og kunne bryde i brand. Tilmed var plastikken, de var lavet af, ikke specielt brandhæmmende. Så brug hellere to eller tre hundredelaser og køb en mere avanceret model som den på billedet.  

Disse apps skal du downloade i denne måned:

Fast.com

Får du leveret de internet-hastigheder, din udbyder har lovet dig? Er hotellets internet hurtigt nok til, at du kan deltage i et videomøde med cheferne derhjemme? Den slags spørgsmål kan man få svar på ved at måle sin netværkshastighed med en app. Streamingtjenesten Netflix har lanceret sin egen hastighedsmåler både på web og i app-form, der hedder Fast.com. Den er enkel, effektiv og hurtig. Dens primære formål er naturligvis at se, om din netforbindelse er hurtig nok til Netflix. Men resultaterne gælder naturligvis også for alle andre halvkrævende nettjenester. 

Skyscanner Bot til Skype

Skype-app’en kendes af de fleste, men den er nu begyndt at blive integreret med andre apps på en ret cool måde. De såkaldte chatbots – software-robotter, man kan tale med, som var de mennesker – er begyndt at indtage Skype, og især den fra Skyscanner er ret smart. Skyscanner er en søgemaskine til flyrejser, og ved at chatte med Skyscanner-botten kan man få informationer om afgange og priser, blot ved at spørge helt almindeligt. Man kontakter botten ved at henvende sig til @Skyscanner, og dette kan også ske midt inde i en samtale med en ven eller kollega.

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.