Gadgets til djøferen

10-02-2016
3 min.

Kinesisk kraftværk

Huawei er efterhånden ved at etablere sig i danskernes bevidsthed som et smartphone-mærke på linje med Samsung, Apple og alle de andre. Deres nye Android-flagskib, Mate 8, er lidt af et kraftværk, der især har fokus på noget, de fleste bakser med: Batterilevetiden. Mate 8 har et batteri på 4000 mAh ombord, hvilket er et af de største smartphone-batterier på markedet, og den kan derfor holde længere på en opladning end mange konkurrenter. Den har Huaweis egen lynhurtige Kirin 950-processor ombord, 6” skærm i fuld HD og henholdsvis 16 og 8 megapixels på kameraerne. Den kommer til at ligge på 4.600 kroner, når den lander til marts.

Dansk højttaler leverer trådløs hifi-lyd

Hvad gør man, hvis man gerne vil have ordentlig hifi-lyd, men ikke gider have kabler trukket langs alle paneler i huset? Indtil for nylig har trådløse højttalere været den eneste løsning, og de har traditionelt set ikke lydt særlig godt. Men med Xeo-serien har danske Dynaudio præsenteret en række trådløse og aktive højttalere med top-lydkvalitet. Nu er de så kommet med Xeo 2, hvor man kan streame direkte fra fx sin telefon via den nyeste Bluetooth-teknologi. Man kan dog også koble en lydkilde til via et phonostik eller et optisk kabel eller koble Xeo 2 op til Dynaudios egen trådløse boks, der giver endnu flere trådløse muligheder. De koster 10.000 kroner for et sæt.  

Månedens gadget-bommert:
Eksploderende hoverboards

Måske har du set nogle unge mennesker drøne rundt på noget, der ligner en Segway uden midterstang og håndtag. Disse selvbalancerende, tohjulede ”skateboards” er i folkemunde blevet døbt ”hoverboards”, selvom de kører på hjul og ikke svæver over jorden. Men navnet er kun det første problem. På grund af den meget løse patentrettigheds-håndhævelse i Kina findes der et hav af ens hoverboards på markedet. Men de er ikke alle lige sikre. Faktisk er batterierne i billige hoverboards fra Kina begyndt at eksplodere i hobetal. Det har fået Amazon til at refundere samtlige hoverboards købt hos dem og opfordre kunderne til at skille sig af med dem.  

Denne tv-skærm er lige så tynd som fire kreditkort

Hvor tyndt kan et tv blive? Hvis man spørger LG, kan det blive lige så tyndt som glasset, der ligger hen over selve fladskærmspanelet. Ved at lægge al elektronikken ned i foden er LG lykkedes med at få deres nyeste flagskibs-tv ned på 2.57 mm i tykkelse (ja, der stod millimeter). Det svarer til at lægge fire kreditkort oven på hinanden. Derudover er LG G6, som tv’et hedder, pakket med features. Der er tale om et UHD/4K-tv med HDR, som er noget af det ypperligste, man kan få i billedkvalitet. Dertil kommer, at skærmen er en OLED-skærm, hvor hver eneste pixel er en lille lysdiode. Det er en teknologi, man kender fra smartphones, hvor kontrasten er højere end ellers. Men ny teknologi koster. LG G6 starter ved 100.000 kroner.  

Disse apps skal du downloade i denne måned:
ZCast (iOS)

ZCast er en ny app, der gør for lyd, hvad Periscope gør for video. Med ZCast kan du starte din egen live-transmission af lyd over nettet. Med andre ord kan du lave et radioprogram eller en podcast live fra din smartphone og sende det ud til hele verden med et link, der sendes ud via Twitter. Du kan også Groupcaste, hvor flere deltager på én gang og på den måde kan bruge det som et offentligt konferencekald.  

Laundry Day (iOS)

Har du nogensinde stået ved den åbne vaskemaskinelåge og forgæves prøvet at dechifrere alle de små symboler på den hvide lap inde i din yndlingsskjorte eller –bluse? Du er ikke alene. Nu kommer der imidlertid hjælp fra app’en Laundry Day, der scanner de små symboler og giver dig en forståelig forklaring af, hvordan du skal behandle tøjet. Så er der ikke længere nogen undskyldning for krympet eller misfarvet tøj.

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.