"Jeg vil bygge et parkour-imperium"

11-02-2015
2 min.

Christoffer Clausen står bag Europas største web-butik for parkour-udstyr. Studiet på CBS gav ham modet og teorien til at blive selvstændig som 20-årig.

Christoffer Clausen står ved det lille tekøkken i kontorfællesskabet på CSE – en iværksætterorganisation tilknyttet CBS. Ved bordet bag ham sidder to andre unge iværksættere med dagens frokost: En pakke rugbrød, en bøtte rejesalat og lidt skiveskåret trestjernet salami.

”Jeg havde egentlig søgt ind på kandidaten på CBS, men den dag, der var sidste frist, trak jeg ansøgningen tilbage. Jeg ville hellere prøve kræfter med at være selvstændig, mens jeg havde muligheden for det.”

Han arbejder fuld tid med sin webshop, Lachette.dk, der sælger udstyr til parkour-udøvere. Primært specielle sko med særligt klæbrige såler, men også bukser, trøjer, tasker, ­kasketter og huer. Kontorarbejdet klarer han på CSE, og lageret er en container i Københavns Nordhavn.

Christoffer Clausen begyndte selv at dyrke parkour under et ophold i Frankrig. Parkour er en sportsgren og livstil, som handler om at komme fra A til B så hurtigt, effektivt og kreativt som muligt – og kun ved hjælp af sin egen krop. Fx ved at hoppe over et bord på en kreativ måde eller at løbe hurtigt op ad en mur. Det gør ikke noget, hvis det også foregår på et tag eller et andet højt sted. Udadtil virker det som en ekstremsport for adrenalinjunkier, men udøverne går også meget op i det mentale aspekt, og alt er nøje gennemtænkt og planlagt ned til mindste detalje.

Butikken får mellem to og tre ordrer om dagen, hvilket lige er nok til, at det løber rundt, og at Christoffer Clausen kan ­leve af det. Han har ansat to unge medarbejdere til at tage sig af pakning og forsendelse. Derudover sponsorerer han seks danske og fem udenlandske parkour-udøvere med udstyr og rejser.

”Jeg startede på studiet, et par måneder efter jeg kom hjem fra mit sabbatår i Frankrig. På CBS fik jeg hurtigt øjnene op for, at jeg faktisk var gammel nok til at blive iværksætter. Jeg havde ellers altid set selvstændige som nogle, der var lidt mere oppe i alderen og med noget mere erfaring.”

Mens han tog sin bachelorgrad i interkulturel markeds­kommunikation, arbejdede han deltid med firmaet ved siden af ­studiet.

”Det gav mig mulighed for at afprøve teorierne i ­praksis, hvilket også kunne ses på mine karakterer i slutningen af ­bacheloren. Alt gav mening på en helt anden måde, når der 
var et formål med det.”

Lige nu arbejder Christoffer Clausen på at få to medejere ind over Lachette, og målet er, at det kan blive verdens største parkour-site. 

Skal du tilbage og læse en dag?

”Jeg tvivler på det. Ikke fordi jeg ikke synes, det er interessant, men jeg har efterhånden erfaret, at det er meget sjovere at lære tingene gennem praksis.”

Hvad er din drøm?

”Det er at opbygge verdens største parkour-imperium.”

Hvor meget bruger du dit studie?

”Mega-meget. De analytiske værktøjer og den strategiske del af det – det har jeg brugt ekstremt meget. Hvordan man laver en markedsanalyse og konverterer den analyse til en strategi, som man rent faktisk kan bruge i virksomheden.”

Hvor stort er parkour i Danmark?

”Der er cirka 3.000 udøvere i Danmark. I Europa er der omkring 100.000 og på verdensplan måske 500.000 til en million. Det er ret småt stadigvæk, men det er eksploderet de sidste par år i Danmark, og vi er det land i verden, der har flest parkour-parker. Altså områder særligt bygget til at udøve parkour.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.