Jorden rundt

21-10-2015
2 min.

To millioner ansøgere til 368 jobs

Det er populært at arbejde for staten i Indien. ­Delstaten ­Uttar Pradesh slog for nyligt 368 stillinger op og blev oversvømmet af flere end to millioner ansøgninger, ­skriver Newsweek. Stillingernes indhold var simpelt kontor­arbejde, hvor opgaverne bl.a. bød på the-brygning og ­transport af dokumenter mellem forskellige regerings­kontorer. Kravet til ansøgerne var, at de havde bestået grundskole og kunne anvende en cykel.

Blandt ansøgerne var der 255 med en ph.d. grad og 150.000 universitetskandidater. På trods af lav løn er de statslige stillinger særdeles populære på grund af job­sikkerheden. Statsansatte er ikke udsat for store fyrings­runder, som Indien oplever i den private sektor.

Ifølge en repræsentant fra delstaten ville det tage mindst fire år, at gennemføre interviews med alle ansøgere.

100-års-fødselarer koster Japan dyrt

I Japan er der tradition for, at staten forærer borgere en lille sake-kop af sølv, når de fylder 100 år. ­Antallet af 100-årige japanere er dog vokset så eksplosivt, at traditionen er blevet en betragtelig økonomisk udgift, ­skriver Newsweek. Alene i år fylder 30.379 japanere 100 år, og staten har brugt omkring 2 millioner dollars på sølv­kopper.

Allerede i 2009 blev koppernes størrelse ­reduceret for at spare penge. Nu overvejer regeringen at lave kopperne i et billigere materiale fremover, da antallet af 100-års-fødselarer forventes at stige yderligere de kommende år.

Japan har verdens højeste gennemsnitlige leve­alder. Knap hver fjerde japaner er i dag over 65 år, og ­andelen vil ifølge Verdensbanken vokse til 40 procent inden for de næste 10 år.Sølvkopperne er dog ikke den største udfordring. ­Staten forventer, at der skal bruges én million ekstra ­plejemedarbejdere til at tage sig af det stigende antal ­ældre frem mod 2025.

Halvdelen af verdens befolkning uden internet

Internettet har stor betydning for økonomisk udvikling, social inklusion og naturbeskyttelse. Men 57 procent af verdens befolkning har fortsat ikke adgang til internettet. Det konkluderer FN i en ny rapport, ­skriver Newsweek.

Flere end fire milliarder ­mennesker har således ikke regelmæssig adgang til nettet, og udbredelsen af internet i udviklingslande er stagneret. Årsagen er ifølge FN, at der har været et globalt fald i mobil­abonnementer, samt at der er ­store omkostninger forbundet med at ­bygge den nødvendige infrastruktur uden for byer og i fjerntliggende ­områder.

FN har som mål, at 60 procent af verdens befolkning skal have adgang til internettet i 2020.

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.