I gang med virksomhed nummer to

12-03-2014
2 min.

Selv om Stine Bager Christensen læser Politik & Administration på Aalborg Universitet, er det iværksætteriet, der driver hende. Som 26-årig er hun allerede i gang med at opstarte og drive virksomhed nummer to.

Hvordan begyndte dit iværksætterliv?

”Jeg stod meget på vandski og wakeboard, og min kæreste Jeppe var med ude og se mig stå en dag. Lige over for vandskiklubben lå der en lille café, som ikke var åben den sommer. Jeppe sad og hørte på en masse turister, der ledte efter et sted, de kunne købe kaffe, is og mad. Han læste erhvervsøkonomi på det tidspunkt og fik straks dollartegn i øjnene.”

Og du købte idéen med det samme?

”Ja, stort set. Jeg har altid drømt om at være selvstændig og syntes, at det lød fedt. Samtidig drømte vi begge om fede studie-
jobs, men måtte erkende, at de ikke hang og stadig ikke hænger på træerne. Vi valgte derfor at skabe vores eget studiejob ved at forpagte caféen. Første sæson var god, og anden sæson var endnu bedre. Vi ønskede dog ikke et liv i restaurationsbranchen, så efter to sæsoner undlod vi at forlænge forpagtningsaftalen og rejste rundt i verden i ni måneder.”

Kunne I passe studierne ved siden af caféen?

”Ja, det gik fint. Vi brugte mindre tid på vores studier, men vi fik mere ud af dem, fordi vi blev så gode til at planlægge. Desuden fik vi en meget bedre forståelse for teorierne, fordi vi kunne anvende dem i praksis.”

Hvad så efter I kom hjem fra jeres rejse?

”I sommer deltog jeg i DR1-programmet ´Læsø Kalder´, hvor vi var 40 kvinder, der skulle sætte fokus på manglen på kvinder i Udkantsdanmark. På tre uger fik jeg stablet en iværksættermesse på benene. Vi har siden efteråret været i fuld gang med at forberede Iværksættermøde 2014 på Læsø, der er et forsøg på at gøde de iværksætterspirer, som findes rundt om i hele landet – også i Udkantsdanmark.”

Og du fortsætter selv som iværksætter?

”Ja, efter jeg kom hjem fra Læsø købte min kæreste og jeg et hus i Øster Hurup, 40 minutter fra Aalborg. Her har jeg etableret brugskunstforretningen Misirope.dk, der både er en fysisk butik og en webshop.”

Hvad med dit studie?

”Jeg når ikke mit studie til normeret tid, men i øjeblikket lærer jeg ufatteligt meget ved at være selvstændig.”

Hvad med fremtiden?

”Følelsen af, at mit arbejde er min hobby, gør mig lykkelig, og den frihed, det giver mig at være selvstændig, bliver svær at undvære. Webshoppen er allerede en succes, så jeg drømmer bare om at se den vokse sig stor og stærk.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.