Advokaters troværdighed den laveste i fem år

27-09-2013
1 min.

Danskerne vurderer advokaters troværdighed lavere og lavere år for år. Det viser en ny måling fra Radius Kommunikation.

Vi har ikke den samme tillid til advokater som tidligere. Gennem de seneste fem år er advokaters troværdighed faldet.

Det viser årets troværdighedsmåling fra Radius Kommunikation. Undersøgelsen er foretaget af analyseinstituttet Epinion blandt 1.007 repræsentativt udvalgte danskere. 

Advokater bedre placeret

Men selv om danskerne ikke har den samme tiltro til advokaterne som tidligere, er de faktisk krøbet op på en syvendeplads, hvor de sidste år indtog en ottendeplads ud af de tyve repræsenterede faggrupper. Det skyldes, at pædagogerne har fået et endnu større gok i troværdigheden.

I det hele taget er stort set alle andre faggrupper faldet i troværdighed. Ergo er der en klar tendens til, at vi ikke har så stor tiltro til hinanden og hinandens fagligheder.

Dét har Nicolaj Taudorf Andersen, seniorpartner og stifter af Radius Kommunikation, givet følgende forklaring på i forbindelse med publiceringen af undersøgelsen:

”Vi bliver konstant bombarderet med historier om, at vi ikke performer godt nok – at vi skal være bedre, hurtigere og mere effektive for at modstå den globale konkurrence. Det lægger sig som et åg over befolkningen generelt, og den udvikling bliver faggrupperne både direkte og indirekte eksponenter for.”

Yngre kvinder har tiltro til advokater

Politibetjente og revisorer er de eneste faggrupper, der er steget i troværdighed. Men advokaterne kan trøste sig med, at det ikke er hos alle danskere, de har mistet troværdighed. Den gruppe, der har størst tiltro til advokaterne, er kvinder mellem 18-35 år. De vurderer generelt set de fleste faggrupper højt – men i særlig grad advokaterne.

Og faktisk mener Nicolaj Taudorf Andersen, at det slet ikke ser så tosset ud, når det gælder advokaters troværdighed.”Danske advokaters troværdighed ligger væsentligt højere end i mange andre lande, og i USA er de fx helt nede og skrabe bunden.”

I Danmark ligger politikere helt i bund efterfulgt af bilforhandlere og journalister – og med journalister placeret på en tredjesidsteplads skal denne artikel måske tages med et gran salt.

Resultater fra analysen:

Kilde: Epinion og Radius Kommunikation

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.