Pensumnoter i indbakken

20-11-2013
1 min.

Fredagsnoterne leverer noter til næste uges pensum direkte i din indbakke. Indtil videre kun til en lille håndfuld uddannelser, men ambitionen er at komme ud til flere, fortæller Emil Ignatzi
 Reinholdt.
 Den ene af
bagmændene bag noterne.

Hvad er Fredagsnoterne?

Stor var min undren, da jeg læste artiklen om den nystartede barselsklub for mænd. Fædre. Dejligt, skønt og helt nødvendigt er det, at stadig flere fædre tager en del af orloven sammen med deres børn. Men jeg finder det ganske uforståeligt, at min fagforening, der arbejder for at reservere en del af orloven til fædre, blandt andet for at fremme lige vilkår på arbejdsmarkedet for mænd og kvinder, synes, det er nødvendigt at oprette en særskilt barselsklub for mænd. Slås vi ikke alle med de samme udfordringer og overvejelser om, hvordan man får sit arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen. Har vi ikke et fælles behov for at fastholde og udbygge vores professionelle netværk og blive inspireret i forhold til vores fortsatte arbejdsliv? Har vi ikke et fælles behov for at have et rum, hvor det er ok at tale arbejde og karriere? Og er det ikke det, der er barselsklubbens berettigelse? Det kan da simpelthen ikke være rigtigt, at den del af befolkningen, der er bedst uddannet, og hvor flest fædre tager orlov har en fagforening, der inisterer på at køre to adskilte, kønsopdelte barselsklubber. Suk!!!

”En ordning, som kommer ud hver fredag, med noter til næste uges pensum.”

Med venlig hilsen
Mille Østerlund

Hvem skriver noterne?


”Studerende fra tidligere årgange. Det begyndte egentlig med, at vi sendte vores egne noter ud.”

Hvilken slags noter er det?

Svar

”Noter til de tekster, man læser. Det er ikke forelæsningsnoter. Det er korte resumeer af alle de tekster, du skal igennem i løbet af en uge. Så hvis du nu ikke når at læse alt pensum til ugen, så er du ikke helt uforberedt, hvis du har læst vores noter.”

Kære Mille Østerlund

Hvem kan bruge Fredagsnoterne?

Principielt er vi helt enige i dine betragtninger om det fælles behov for at fastholde og udbygge det professionelle netværk i barselsperioden. Vi glæder os samtidig over, at flere og flere DJØF-fædre holder orlov i både 2, 3 og 4 måneder. Det går bestemt den rigtige vej. Men det afspejler sig desværre ikke i fædrenes deltagelse i DJØFs barselsklub. Barselsklubben har eksisteret i mange år og har altid være åben for både mødre og fædre. Ikke desto mindre dukker fædrene - trods adskillige opfordringer - sjældent op til de almindelige arrangementer. For netop at lokke fædrene ud af busken og få dem inddraget i erfaringsudveksling, karriereovervejelser mv. gik vi utraditionelle veje og inviterede til „Dads only“. Og det virkede! Vi ser dette som et første vigtigt skridt til, at DJØF-fædre også oplever og spreder budskabet om værdien af barselsklubbens arrangementer. Det er vel også en form for ligestilling, som på sigt meget gerne må føre til en reelt kønsintegreret barselsklub. Vi er dermed helt enige i målet. Vi arbejder løbende med barselsklubbens indhold og form, og vi tror på, at vi med denne type initiativer er på rette vej.

”Lige nu kan statskundskabere i Aarhus og København og jurister på Københavns Universitet bruge dem. Fra næste semester bliver det også jura i Aarhus og HA Almen i København.”

Stopper I der?

”Nej, vores umiddelbare ambition er, at vi dækker alle de store videregående uddannelser i Danmark.”

Med venlig hilsen
Marianne Baltzer, karrierechef i DJØF

Hvor mange brugere har I?

”1.700 studerende. Det er eksploderet i løbet af kort tid. Vi begyndte i forrige semester, så det er stadig ret nyt.”

Hvorfor skal de studerende bruge jer?

”De studerende skal ikke bruge tid på at finde specifikke noter. Det gør vi for dem. Det er også gratis. Det giver en mulighed for at få en second opinion på det, man læser. Det er jo ikke altid man forstår det hele første gang, man læser det.”

Er det ikke snyd at bruge andres noter?

”Det synes jeg bestemt ikke. Det er jo kun et supplement til pensum, og hvis der er nogen, der kan få noget ud af at læse andres noter, kan jeg ikke se, at det er snyd på nogen som helst måde.”

Tjener I penge på det?

”Vi er sponsoreret af Djøf, så øverst på noterne er et lille Djøf-logo. De notebanker, som tidligere har eksisteret, har kørt helt frivilligt, og de er alle forsvundet igen. Hvis der ikke er en eller anden form for betaling til dem, der gør det, så bliver det ikke ved med at køre. Det er dog meget lidt, vi tjener, i forhold til den tid, vi bruger på det.”

Hvorfor brænder I papir på fotoet?

”Fordi fotografen syntes det var en god idé. Jeg tror symbolikken er, at du ikke skal tage noter i hånden – du skal få dem tilsendt på nettet.”

Læs mere på: Fredagsnoterne.dk

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.