Får erfaring gennem frivilligt studiejob

23-10-2013
1 min.

Mads Kragh Bruun arbejder frivilligt som projektleder hos Barnets Ven i Odense. Det gavner hans CV-, netværks- og samvittighedskonto.

4 grunde til at arbejde frivilligt

1. Du hjælper andre

Du får muligheden for at hjælpe mennesker, der ofte befinder sig i en svær situation.

2. Frivilligt arbejde i stedet for studiejob

Er antallet af studiejob i dit lokalområde lavt, er det oplagt at finde et frivilligt arbejde. Frivilligt arbejde giver dig praktisk erfaring – og kan derfor gøre dig mere attraktiv for arbejdsmarkedet.

3. Få større ansvar som frivillig

Som frivillig i en forening eller organisation kan du få langt større ansvar, end hvad du ellers har mulighed for. I en organisation eller forening kan du for eksempel sidde med økonomiansvaret, stå for koordinering af et arrangement eller være leder for en arbejdsgruppe.

4. Udvid dit netværk

Gennem frivilligt arbejde får du kontakt med mange mennesker, som kan blive relevante for din karriere – også på lang sigt.

Rådene er givet af Maria Damm-Henrichsen, chefkonsulent i Djøfs Rådgivningscenter.

Find frivilligt arbejde på frivilligjob.dk

Hvad er Barnets Ven?

”En frivillig organisation under Red Barnet Ungdom. Vi giver udsatte unge og børn et frirum i deres liv ved at koble dem sammen med nogle unge mennesker med overskud.”

Hvad laver du der?

”Min opgave er at koordinere og sørge for, at min frivilliggruppe har gode forhold. Derudover skal jeg matche de frivillige med de udsatte børn og unge.”

Hvor mange timer arbejder du om ugen?

”Jeg er sat til fem timer, men jeg er lidt af en arbejdsnarkoman, så jeg bruger nok omkring tyve på det.”

Hvad arbejder du på lige nu?

”At få samarbejdspartnere hos andre frivilligorganisationer og finde flere børn og unge, som vi kan hjælpe. Jeg arbejder også på at få strømlinet processen ved at få nogle faste mødedage op at køre med de frivillige.”

Hvor mange er I?

”Vi er 24 frivillige i Odense-afdelingen. Nationalt har Red Barnet Ungdom cirka 2.400 medlemmer.”

Har du også et lønnet studiejob?

”Ikke endnu. Jeg arbejder stærkt på det. Det er svært at finde studiejob som jura-studerende i Odense. Jeg prøver, og jeg har en masse ansøgninger ude. Det er heldigt, at jeg har mulighed for at tage noget frivilligt arbejde for at få noget erfaring.”

Hvad giver jobbet dig?

”Jeg får et kæmpe netværk fra alle mulige sociale lag og uddannelser. Det giver mig også noget at lave, som jeg kan skrive på CV´et. Og hvis jeg kan gå i seng og vide, at jeg har gjort noget godt for nogle udsatte børn, så sover jeg da bedre.”

Hvad skal man tænke over, hvis man overvejer at arbejde frivilligt?

”Gør det, hvis du har overskuddet. Er du godt med på studiet, og kan du tillade dig at bruge et par timer på det om ugen, så gør det. Det er en god måde at møde nye mennesker på, det giver noget godt til CV´et, og så får du det bare bedre med dig selv. Og jo bedre du har det med dig selv, jo mere overskud har du i livet.”

Se mere om Red Barnet Ungdom på redbarnetungdom.dk

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommenter

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.