Pensionist med eget rejsebureau

12-09-2012
2 min.

Kirsten Hybschmann gik på pension for to år siden. Hun vil hellere drive et rejsebureau end læne sig tilbage og nyde pensionisttilværelsen.

Krumrygget, med den ene hånd på hoften og den anden på en usynlig stok, slæber hun sig af sted. Hun ser gammel ud. Så strækker hun sig ud til rank ryg, slipper hoften og stokken og siger:

”Sådan kan man hurtigt komme til at se ud som pensionist, hvis man ikke laver noget, og det er da ikke til at holde ud, vel?”

Efter en tur til Jordan med kæresten Marius forelskede hun sig i det lille arabiske monarki med 6 millioner indbyggere og et areal, der er cirka dobbelt så stort som Danmark. I stedet for at lade landet ligge som et ferieminde besluttede de to at lave et rejsebureau med Jordan som eneste mål. 

Bureauet hedder GO-TO-JORDAN og arrangerer rundrejser og vandreture i landet. Begge dele med Kirsten Hybschmann og kæresten som guider.

”Jeg kan ikke nøjes med bare at være folkepensionist. Det er sjovt at have gang i nogle ting. Jeg ville kede mig, hvis jeg skulle sidde i en stol og læse aviser og gå på kaffeslabberas hele dagen,” griner hun.

Hun tog i sin tid en HD på handelshøjskolen i Aarhus og nævner selv de fire år som direktør på Marselisborg Hospital som højdepunktet i en lang karriere. Det var gennem sundhedssektoren, at hun fik den første smagsprøve på den arabiske verden. Det skete i Qatar, hvor hun i et halvt år hjalp landet med en masterplan for deres sundhedsvæsen.

Hvis rejsebureauet kommer til at gå godt, planlægger de at udvide med andre destinationer i Mellemøsten. Både Libyen og Syrien er inde i overvejelserne - når og hvis der engang kommer mere ro i de to lande.

Når Kirsten Hybschmann ikke lige bruger tid på Jordan, har hun også andet at tage sig til. Blandt andet er hun langt i forhandlingerne om import af økologisk jordansk vin til Danmark. Vinen kommer fra en vingård, som bureauets gæster besøger på deres ophold i Jordan. 

”Jeg har også et job som tilkaldevikar i en folkeskole. De plejer at ringe til mig, når jeg ikke er i Jordan. Jeg har 7.,  8. og 9. klasser i matematik, tysk og engelsk,” afslutter hun. 

Hvorfor lige Jordan?

”Der er et væld af forskellige gode oplevelser samlet på et lille sted. Blandt andet oldtidsbyen Petra, som er et af verdens syv nye vidundere samt naturreservatet Wadi Rum og en meget venlig lokalbefolkning.” 

Bliver I rige af at arrangere rejser?

”Nej, det er ikke noget, vi lever af. Vi vil dog ikke tabe penge på det. Det går dog så godt, at vi allerede i juli havde fuldt udsolgt til en vandretur sidst i oktober.” 

Bruger du dine Djøf-kompetencer i bureauet?

”Det er svært at vide, hvordan jeg ville agere uden, men jeg har især haft glæde af dem inden for strategi, ledelse samt generelt overblik, og at tingene skal være i orden hele vejen igennem.” 

Hvad var din største udfordring ved at stifte rejsebureauet?

”At lave vores hjemmeside. Min yngste søn hjalp mig. Han ville ikke tro på, at jeg ikke kunne, og det viste sig også, at jeg kunne.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.