Få 30.000 kroner til at skifte spor

06-08-2012
1 min.
Vil du skifte et statsligt job ud med en karriere som selvstændig, er der nu penge at hente. Illustration: Mikkel Henssel

Arbejder du i staten og har lyst til at blive freelancer eller starte egen virksomhed, har du mulighed for at få økonomisk hjælp med at komme i gang.

Hvis du arbejder i staten, men overvejer at starte for dig selv, så er det måske nu, du skal slå til. Statslige medarbejdere med lyst til at blive selvstændige, freelancere eller iværksættere har nemlig mulighed for at søge økonomisk støtte til at få gang i tilværelsen med foden under eget bord.

I forbindelse med de seneste fyringsrunder i staten er der nemlig sat en million kroner af til stipendier under navnet ’skift spor’. Stipendierne er forbeholdt akademikere – både opsagte eller uopsagte, der godt kunne tænke sig at starte for sig selv.Stipendierne er på 30.000 kroner og kan bruges til forskellige former for opkvalificering inden for det område, støttemodtagerne har planer om at beskæftige sig med som selvstændige. Det kan f.eks. dreje sig om hjælp med at udvikle sin forretningsidé eller om at lære salgsteknikker.

Der er tre ansøgningsfrister til puljen med stipendier: den 15. august, den 10. oktober og den 30. november. Læs mere om mulighederne og vilkårene hos Statens Center for Kompetenceudvikling.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.