Skal de rigeste betale mere?

16.4.2012

af

Et flertal af danskerne er enige om, at de bredeste skuldre skal bære en større del af den fælles byrde. Hvad synes du?

De bredeste skuldre i det danske samfund bør bære en større del af den fælles byrde. Sådan lyder det utvetydigt fra et bredt flertal bestående af 53 procent af danskerne i en ny undersøgelse, som ugebrevet A4 står bag.

Og selv på den borgerlige fløj mener en del, at de rigeste godt kan bidrage mere til den store samfundskage, end de allerede gør. Således mener hele 35 procent af Vestres vælgere og over halvdelen af Dansk Folkepartis vælgere, at de rigeste bør løfte nogle større dele af samfundets byrder.

Dansk folkereligion

Ifølge Jørn Henrik Petersen, professor ved Center for Velfærdsstatsforskning ved Syddansk Universitet og medstifter af den borgerlige tænketank Cepos, skyldes danskernes brede opbakning til fordelingsprincippet, at det er et princip, der er dybt forankret i befolkningen.

”Princippet er en del af den danske folkereligion, ” siger han til Ugebrevet A4.

Han understreger dog samtidig, at undersøgelsen kun viser, hvad danskerne principielt synes. Han mener, svarerne ville have set anderledes ud, hvis man havde spurgt til konkrete politiske udspil.

Hvad synes du?

79 procent af Socialdemokraternes vælgere mener ifølge undersøgelsen, at der skal endnu mere vægt på de brede skuldre, end der allerede er.

Hvad synes du? Giv dit svar i kommentarfeltet herunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

kenn dyrvig
7 år siden
desværre er det den del af befolkningen der kun bidrager med de 10% som sidder på 50% af stemmerne så selvfølgelig syntes de at de 20% højt lønnede skal betale mere. det er jo bare rige svin der har raget til sig på bekostning af arbejderne i den nederste lønramme. og det vil de mene lige intil den dag de selv skulle gå hen og komme i den højtlønnede klasse så ændre de meget hurtigt mening .derfor flytter dem der kan til udlandet og tager pengene med dårligt for danskerne og især for dem nederst i samfundet . men de har endnu ikke fattet at de saver den gren over de selv sidder på når man brandbeskatter de rige
Rasmus M. Odsat
11 år siden
Lønningers størrelse er ikke givet af Gud. De kommer fra os selv. Hvorfor skal man have mere i løn for at sidde og tælle penge end for at passe og pleje børn og gamle. Det er på høje tid vi drager disse køns- og kulturskabte belønninger ind i debatten om vores såkaldte velfærdssamfund, som mange har så ondt af at bruge "deres penge" på. Nu vil gode borgere nemlig gerne lave frivilligt arbejde. Uh ha, den sag kan altså godt gå hen og gøre samfundet endnu mere borgerligt og "de sidste må skøtte sig selv" fremmende. Men indtil vi begynder at se anderledes på økonomi og lønninger end vi gør nu - det bliver næppe foreløbig - så må de høje lønninger betale meget mere i skat.