Akkrediterede uddannelser er det sikre valg

25.4.2012

af

Gør dit behov og dine karriereplaner op, når du vælger, om du skal gå efter en formel, akkrediteret efteruddannelse eller vælge et mere skræddersyet forløb.

Det sikre valg, hvis du vil have papir på en officielt kvalitetstjekket lederuddannelse, er en akkrediteret master i ledelse på en offentlig uddannelsesinstitution.

Men det er ikke nødvendigvis det rigtige valg for dig. Det afhænger af dit behov, og hvor du står i din karriere.

Det siger formanden for Akkrediteringsrådet for de videregående uddannelser, Søren Barlebo Rasmussen, der selv i sit civile liv er privat udbyder af intern efteruddannelse med bl.a. regionerne som kunde.

Det lettest gennemskuelige er at vælge en akkrediteret uddannelse. Hvis du vælger det ikke-akkrediterede marked, skal du vide rigtig meget om uddannelsesverdenen og/eller om de konkrete personer, der står for uddannelsen – eller også må du finde ud af det, siger han.

”Men det er ikke sådan, at det ene nødvendigvis er bedre eller af højere kvalitet end det andet,” understreger Søren Barlebo Rasmussen.

Generel eller skræddersyet

Man kan heller ikke stille det sådan op, at man får flere kompetencer på en akkrediteret, generel efteruddannelse end på en intern, organisationsspecifik uddannelse.

Det afhænger igen af behov og situation. Du skal gøre op, om du har behov for relevans her og nu eller på den lange bane.

”En intern lederuddannelse i Novo Nordisk er fx nok en af verdens bedste, samtidig med at du får et forløb, som er skræddersyet til dig, og som du kan bruge på dit job dagen efter.”

Problemet er, at hvis du kommer til fx bare Norge, så ved de ikke, hvor god den er, for de kender den ikke. Deroppe kender de heller ikke de konkrete, danske fagpersoner, der driver privatudbudte kurser, og ved ikke, hvad de står for.

”Så hvis du tror, du skal søge job i en helt anden branche i udlandet om tre år, så vil en mere bred og generel masteruddannelse i ledelse fra et universitet være lettere dokumenterbar for dig.”

Tjekliste til akkrediterede efteruddannelser på universiteter m.v.

Hvad er deres akkrediteringsstatus? Det kan ses på ACE Denmarks hjemmeside, hvis de kun er delvist akkrediterede (og dette er udtryk for et kvalitetsproblem).

  • Hvordan er deres eksamen skruet sammen?
Tjekliste til ikke-krediterede efteruddannelser på det private marked
  • Hvem står for uddannelsen? Hvad har de lavet før?
  • Hvilke generelle emner tager uddannelsen op?
  • Hvor meget skal man forberede sig til forløbet?
  • Skal man være der for at få et bevis?

Kilde: Søren Barlebo Rasmussen, formand for Akkrediteringsrådet

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet