Fleksibel arbejdstid giver bedre søvn

10-01-2012
1 min.

Jo mindre fokus på hvor og hvornår vi arbejder, jo bedre sover vi, og jo sundere er vi, viser ny undersøgelse.

Jo større indflydelse vi har på, hvor og hvornår vi arbejder, jo bedre sover vi, og jo sundere bliver vi. Det er konklusionen af et langtidsstudie blandt 608 amerikanske kontorfunktionærer. Det er Phyllis Moen og nogle kolleger fra University of Minnesota, der står bag studiet.

Og hun siger ifølge forskning.no, at det at gå fra at betragte tid på arbejdspladsen som et tegn på produktivitet og i stedet lægge vægt på faktiske resultater kan skabe et arbejdsmiljø, som fremmer sund adfærd og gode sovevaner.

Bedre balance

Studiet viser, at medarbejdere, der kan tilpasse arbejdsdagen efter egne behov uden at spørge og varsle de overordnede, sover næsten en time mere, end de plejer. Det giver dem også mindre konflikter mellem job og familieliv, og de har i det hele taget mere energi.Om testpersonerne så også bliver ved med at være lige så produktive på arbejdet eller måske endnu mere produktive end før, forlyder der intet om.

Læs mere om undersøgelsen - se link i højre side.

Kommentarer

Peter Andersen

27.01.2012 kl. 22.32

Det er ingen hemmelighed, at den traditionelle arbejdstid fra 9-17 ikke er optimal i forhold til hverken søvn, produktivitet eller generel harmoni i dagligdagen. Faktisk kan man - hvis man vælger udelukkende at arbejde når man er på toppen (i de fleste fag)I - producere det samme på den halve tid.

Vh. Peter Andersen
http://www.sundhed-online.dk/

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.