Middelklassen vokser

20-09-2011
1 min.

Mens middelklassen i Danmark ifølge en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd bliver mindre år for år, så går det den stik modsatte vej i udviklingslandene, viser en analyse fra udviklingsbankerne i Asien og Afrika. Eksempelvis er middelklassen i Asien vokset fra godt 500 millioner i 1990 til 1,9 milliarder i 2008. I Latinamerika og Caribien er middelklassen i den samme periode blevet godt 100 millioner større og tæller i 2008 cirka 350 millioner. I Afrika er middelklassen vokset fra 150 til knap 300 millioner og i Mellemøsten og Nordafrika fra cirka 25 til 180 millioner. Med til historien hører dog, at der næppe er mange fra middelklassen i verdens udviklingslande, der kan opfattes som middelklasse i en dansk kontekst. Ifølge undersøgelsens forfattere behøver du nemlig kun at tjene mere end to købekraftskorrigerede amerikanske dollar før, at du forlader fattigdomsrækken og bliver en del af middelklassen. Til gengæld synes det med revolutionerne i Egypten, Tunesien og Libyen at virke mere og mere sandsynligt, at den øgede økonomiske velstand før eller siden også resulterer i politiske krav, som det er blevet hævdet igen og igen.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.