Krisen bremser rejselysten

06-09-2011
1 min.

Da der var allermest kul på den irske økonomi i 2006 og 2007, var der hver eneste dag tusindvis af håbefulde østeuropæere, der rejste til landet i jagten på et bedre liv og en ordentlig løn. Men siden den økonomiske krise satte ind, er trafikken næsten gået i stå, og antallet af immigranter til Irland er faldet med 43 procent fra 2008 til 2009, viser den økonomiske samarbejdsorganisation OECD’s seneste opgørelser. Det er dog ikke kun Irland, der ønskeligt eller ej har fået sværere ved at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. Ifølge OECD faldt antallet af immigranter til OECD’s 34 medlemslande fra 4,5 millioner i 2008 til 4,3 millioner i 2009, og foreløbige opgørelser viser, at udviklingen er fortsat i 2010. OECD’s generalsekretær, Angel Gurria, mener dog ikke, at der er grund til at frygte, at immigrationen går helt i stå i de kommende år. ”Globaliseringen og aldrende befolkninger betyder, at efterspørgslen efter udenlandsk arbejdskraft med sikkerhed vender tilbage,” siger han. Spørgsmålet er så, om immigranter overhovedet har lyst til at rejse til et Europa præget af gældskrise og arbejdsløshed.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.