Cheferne lytter ikke til de ansatte

20-09-2011
1 min.

Syv ud af ti tillidsvalgte mener, at deres chefer ikke involverer medarbejderne i vigtige beslutninger. Heller ikke de tillidsvalgte selv bliver taget med på råd, oplever flertallet ifølge en undersøgelse ’Norsk Ledelsesbarometer 2011’, som lederne.no har gennemført.

Og selv om de ansatte ifølge norsk lovgivning skal involveres, når der f.eks. bliver ændret i driftsmetoderne, så sker det altså langt fra altid.Over halvdelen af deltagerne i undersøgelsen mener også, at ledelsen er mere autoritær end tidligere.

”Der findes en ledelseskultur, som ikke involverer de tillidsvalgte, før man selv har bestemt sig. Det at diskutere sig frem til fornuftige løsninger kan for nogle ledere opfattes som en svaghed. De er mere optaget af at legitimere deres handlinger overfor bestyrelsen og ejerne,” siger Stein Stugu, én af konsulenterne bag undersøgelsen.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.