Recession rammer sorte amerikanere

23-08-2011
1 min.

Boligkrisen i USA og den efterfølgende recession har været hård ved de sorte amerikaneres velstand. Det har også betydet, at forskellen mellem hvide og sortes formuer i dag er større end nogensinde før, fremgår det af en analyse lavet af Pew Research Center. Hvor hvide husstande i gennemsnit har 113.149 amerikanske dollar i nettoformue, så har sorte amerikanske husstande en gennemsnitlig nettoformue på 5.677 amerikanske dollar, svarende til knap 30.000 kroner. Konsekvensen er, at  gennemsnitsformuen i hvide husstande i dag er 20 gange større end i sorte husstande – det er den største forskel, som Pew har fundet i de 25 år, som de har foretaget denne undersøgelse. En af grundene til, at forskellen mellem hvide og sorte amerikaneres formue er vokset i de sidste par år er, at hvide amerikanere ejer langt flere aktier end sorte amerikanere, hvorfor de har haft større gavn af de gode tider på det amerikanske aktiemarked, som er fulgt efter nedsmeltningen på de amerikanske børser i foråret 2009. Med den seneste tids uroligheder på de internationale børser er det imidlertid sandsynligt, at udviklingen igen vender – både sorte og hvide amerikanere ville dog nok have foretrukket, at det var en stigning i de sortes indtægter, der fik forskellen til at mindskes.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.