Ny revisoruddannelse med adgang for flere djøfere

09-08-2011
1 min.

Hidtil har revisoruddannelsen – som er et uddannelsesforløb, man tager ved siden af sit job, og som kan føre til, at man bliver statsautoriseret revisor – reelt været forbeholdt kandidater i revision, dvs. cand.merc.aud.ere.

Men nu har den nye brancheforening for revisorer, FSR - Danske Revisorer, skitseret en ny revisoruddannelse, som giver adgang for en bredere kreds af økonomirettede universitetsuddannelser som cand.polit. og cand.oecon. eller cand.merc. i finansiering og regnskab.

Det åbner vejen for endnu flere djøfere til branchen – og ruster den i konkurrencen med andre rådgiverbrancher som advokater og managementvirksomheder, lyder det fra FSR - Danske Revisorer, som satser offensivt på vækst i branchen i de kommende år.Inklusiv kandidatuddannelsen i revision tager det i dag op til ti år at uddanne en revisor, som i gennemsnit er over 30 år ved endt eksamen. Samtidig er det kun 40 procent af kandidaterne, der består den endelige eksamen.

Derfor er målet med den nye uddannelse at få flere igennem på færre år samtidig med, at det nuværende høje faglige niveau holdes.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.