Muslimer vil have demokrati

07-06-2011
1 min.

Selvom overgangen til demokrati i Mellemøsten og Nordafrika har vist sig at være dyr både i menneskeliv og i økonomisk forstand, så er der stadig en udbredt tiltro til, at demokrati er den bedste styreform. Det viser en meningsmåling, som amerikanske Pew Research har lavet i syv overvejende muslimske lande. Størst opbakning til frie valg, er der i Libanon, hvor 8 ud af 10 siger, at demokrati er at foretrække frem for andre styreformer. I Jordan og Egypten er det 7 ud af 10, der har den holdning. Det eneste land, hvor der ikke er flertal for demokrati, er i Pakistan, hvor det blot er 46 procent af de adspurgte, der mener, at demokrati er den bedste styreform. Pew Research har også spurgt om indbyggere i de syv lande mener, at en stærk leder eller en demokratisk valgt regering er den bedste til at løse landets problemer. Igen adskiller Pakistan sig, da det er det eneste land, hvor der er større tiltro til en stærk leder end til en demokratisk valgt regering. Kærligheden til demokrati er dog ikke større, end at flertallet af de adspurgte i Egypten, Libanon, Jordan, Pakistan og Indonesien alle foretrækker en stærk økonomi frem for demokrati.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.